Η Bank Yahav συνεργάζεται και γίνεται δημιουργική

Δημοσιεύθηκε στις 30 Μαΐ 2019

Εν συντομία

Η πρωτοπόρα εταιρεία του Ισραήλ σε οικονομικά προϊόντα και υπηρεσίες, Bank Yahav, έψαχνε μια δημιουργική δραστηριότητα για το ετήσιο συνέδριο της που θα γινόταν στο Royal Beach Eilat, στο Ισραήλ.

Βασικοί Στόχοι

  • Διασκέδαση και συμμετοχή
  • Αντίκτυπο
  • Συλλογική δημιουργική & πρωτοπόρα σκέψη
  • Βελτίωση αποτελεσματικών δεξιοτήτων επικοινωνίας
  • Δυναμική ομάδας

Επιλέχθηκε η βιωματική δραστηριότητα, Blockbusters όπου οι ομάδες μεταφράζουν τα μηνύματα της εταιρείας ή τα θέματα του συνεδρίου σε δυναμικά trailer που τραβούν την προσοχή.

blockbusters creative team building activity

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα;

Οι συμμετέχοντες μπήκαν στην αίθουσα του συνεδρίου, η οποία είχε διακοσμηθεί σαν να ήταν ένα κινηματογραφικό πλατό στο Hollywood με σκηνικά και πολύχρωμα κοστούμια. Οι ομάδες έμαθαν ότι θα έπρεπε να παράγουν ένα trailer γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα με ξεκάθαρη πλοκή, κατάλληλη μουσική υποστήριξη και με φόντο το τοπίο του Eilat.

Η δραστηριότητα ξεκίνησε και κάθε ομάδα αφιέρωσε χρόνο στον σχεδιασμό και την ιστορία του trailer τους. Πήραν αποφάσεις για τους ρόλους και κατένειμαν τις ευθύνες. Μετά, οι συμμετέχοντες φόρεσαν τα κοστούμια σύμφωνα με το θέμα που είχαν επιλέξει. Για την επόμενη μιάμιση ώρα οι ομάδες συμμετείχαν στην παραγωγή του trailer συμπεριλαμβανόμενης της σκηνοθεσίας, της φωτογράφησης, της ηθοποιίας, του μοντάζ και της συγγραφής του σεναρίου. Στα τελευταία λεπτά, οι ομάδες βιάστηκαν να ολοκληρώσουν το μοντάζ του trailer και να το παρουσιάσουν για να αξιολογηθεί.

Μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στον αρχικό χώρο συγκέντρωσης για την τελική απονομή των Όσκαρ. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν τα trailer που είχαν δημιουργηθεί από κάθε ομάδα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, και αναγνώρισαν την επιτυχία της ομαδικής τους δουλειάς. Αφού παρακολούθησαν τα trailer, οι συμμετέχοντες ψήφισαν το καλύτερο και έτσι προέκυψε ο νικητής.

blockbusters oscar ceremony team building israel

Το Αποτέλεσμα

Το Blockbusters ήταν πραγματικά μια επιτυχημένη παρέμβαση. Οι συμμετέχοντες δικτυώθηκαν και έμαθαν ο ένας για τον άλλο συμμετέχοντας από κοινού σε μια διασκεδαστική και αξέχαστη δραστηριότητα. Οι συμμετέχοντες ανέφεραν πως με περιορισμένο χρόνο έμαθαν γρήγορα να συνεργάζονται και να επικοινωνούν ο ένας με τον άλλο. Το να γίνει ένα trailer ταινίας απαιτεί δημιουργική και καινοτόμο σκέψη αλλά και πίεση όσον αφορά τη δυναμική της ομάδας. Όλοι συμμετείχαν ενεργά από την αρχή μέχρι το τέλος. Όσοι πήραν μέρος είπαν ότι ήταν μια μοναδική εμπειρία που θα θυμούνται σε όλη τους τη ζωή.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων