Βιωματική δραστηριότητα για το on boarding νέων εργαζομένων

Δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλ 2018

Γιατί πρέπει οι εταιρείες να οργανώνουν ημέρες ενσωμάτωσης (on boarding) για τους νέους εργαζόμενους;

Το on boarding των νέων εργαζομένων μέσω διάφορων δραστηριοτήτων βελτιώνει την παραγωγικότητα του οργανισμού. Είναι γεγονός. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άνθρωποι που γνωρίζονται μεταξύ τους και ξέρουν πώς να συμπεριφέρονται σε διαφορετικές καταστάσεις, είναι απλά πιο αποδοτικοί. Έχουν καλύτερες σχέσεις, γνωρίζουν περισσότερα ο ένας για τον άλλο. Με κάποιο τρόπο μπορούν να βασίζονται ο ένας στον άλλο σε διάφορες καταστάσεις που προκύπτουν στην εργασία.

The Tree of Life Experiential Business Game

Τι ανησυχίες είχατε;

Ήταν σίγουρα το μεγαλύτερο παιχνίδι που οργανώσαμε όσον αφορά τον αριθμό των συμμετεχόντων. Το έχουμε κάνει δύο φορές, σε δύο διαφορετικούς οργανισμούς και ήταν δύο εντελώς διαφορετικές εμπειρίες. Την πρώτη φορά είχα πραγματικά πολύ άγχος - υπήρχαν περίπου 130 ή 150 άτομα. Η δραστηριότητα έλαβε μέρος στο εξωτερικό, στη Μεγάλη Βρετανία. Οι συμμετέχοντες ήταν από όλες τις ηπείρους. Δεν ήταν μια ομογενής ομάδα, αλλά με κάποιο τρόπο οι άνθρωποι συνδέθηκαν.

Υπήρχαν πολλές αμφιβολίες. Πρώτα από όλα, η δραστηριότητα διεξαγόταν εξ ολοκλήρου στα Αγγλικά, οι ομάδες ήταν από διαφορετικές χώρες και ηπείρους. Επομένως ναι, είχα ανησυχίες. Αλλά κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας αποδείχτηκε ότι όλες αυτές οι ανησυχίες δεν είχαν βάση. Στην αρχή, τα πράγματα κυλούσαν αργά και μετά υπάρχει αυτή η σούπερ δυναμική φάση όπου όλοι αρχίζουν να τρέχουν κουβαλώντας κάρτες και συγκεντρώνοντας πληροφορίες. Κάθε ομάδα αποφασίζει - αργά ή γρήγορα - τη στρατηγική που θα ακολουθήσει. Κάποιοι ηγέτες εμφανίζονται με φυσικό τρόπο. Είναι το απόλυτο χάος.

The Tree of Life Experiential Business Game

Γιατί επιλέξατε το The Tree of Life?

Συνηθίζαμε να οργανώνουμε διάφορες συναντήσεις, ας πούμε ημέρες on boarding που περιλαμβάνουν σωματικές δραστηριότητες και αθλήματα. Αναμφισβήτητα βοήθησαν επίσης να μάθουμε κάτι και είναι χρήσιμες. Αλλά οι δραστηριότητες ήταν για εμένα μια ανακάλυψη πρώτα επειδή παρέχουν την ευκαιρία για ενσωμάτωση και δεύτερον γιατί απευθύνονται με ακρίβεια σε περιοχές που προσωπικά αντιλαμβάνομαι ως πολύ σημαντικές για τον οργανισμό. Εντυπωσιάστηκα. Το The Tree of Life είναι ένας συνδυασμός ενσωμάτωσης και διαφορετικών πλευρών και φάσεων από τις οποίες περνάει κάθε εταιρεία.

Για εμένα, τα βασικά στοιχεία που έγιναν εμφανή από το The Tree of Life είναι η δέσμευση των της ομάδας και η επικέντρωση στην επίτευξη των στόχων. Πολύ γρήγορα όλες οι ηγετικές ικανότητες και δεξιότητες έγιναν εμφανείς. Οι άνθρωποι μένουν στους ρόλους τους πολύ γρήγορα και δείχνουν ένα υψηλό επίπεδο ενέργειας, το οποίο μπορεί πολύ εύκολα να μεταφερθεί - αργότερα κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του παιχνιδιού - στην πραγματικότητα της εργασίας, στο γραφείο και αρκετά συχνά σε καθημερινές πρακτικές.

The Tree of Life Experiential Business Game

Το The Tree of Life ταιριάζει σε μια εταιρική εξόρμηση;

Ναι. Χρησιμοποιήσαμε το The Tree of Life για μια εταιρική εξόρμηση. 110 άτομα συμμετείχαν στη δραστηριότητα. Όλα είχαν σχεδιαστεί με ακρίβεια και η δραστηριότητα επιλέχθηκε ως ένα λογικό στοιχείο του κεντρικού στόχου. Μιλήσαμε αρκετά για τα πιο σημαντικά πράγματα για την εταιρεία. Πρόσφατα πήρα ηγετική θέση στην εταιρεία και συζητήσαμε τέτοια θεμελιώδη πράγματα, όπως το ποιος είναι ο στόχος μας, οι αξίες μας, οι προτεραιότητές μας και το όραμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Το όραμα που παρουσιάσαμε μετά στην ομάδα - το μοιραστήκαμε ως μια ομάδα διοίκησης - ονομαζόταν Double Payback. Η τελευταία δραστηριότητα στο παιχνίδι ήταν, μετά από όλα τα στάδια που περάσαμε, να διπλασιάσουμε το σκορ. Το παιχνίδι πήγε απίστευτα καλά και υπήρχε τόση ενέργεια που τελικά καταφέραμε να τριπλασιάσουμε το σκορ. Ήταν υπέροχο καθώς έκανε όλους να πιστέψουν ότι εάν ο οργανισμός επικεντρώνεται στους στόχους και κατανοεί τις προτεραιότητές του, ολοκληρώνει τις δραστηριότητες πολύ γρήγορα, ακόμη και κάτω από την πίεση του χρόνου, και μπορεί όχι μόνο να πετύχει το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ένα όραμα - επειδή το να διπλασιάσουμε την επιχείρηση είναι ένα υπέροχο όραμα, αλλά μπορεί και να καταλήξει σε κάτι περισσότερο και να τριπλασιάσει το αρχικό σκορ. Παρέχει μια μεγάλη δόση αυτοεκτίμησης. Αν όλος ο οργανισμός επικεντρώνεται στον ίδιο στόχο, μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων