Κατασκευή & Εφευρετικότητα

Οι ομάδες συνεργάζονται για να φτιάξουν περίεργα μαραφέτια, από συναρμολογούμενα έπιπλα μέχρι ποντικοπαγίδες

Σε δραστηριότητες κατασκευής και εφευρετικότητας οι ομάδες που συμμετέχουν εφαρμόζουν τη δημιουργικότητα και τις πρακτικές επιχειρηματικές διαδικασίες σε μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει τη χρήση χεριών. Μέσω της αφής, οι εμπειρικές ομάδες μάθησης δημιουργούν ουδέτερα μονοπάτια για θετικές συμπεριφορές που γίνονται μια αξέχαστη κοινή εμπειρία, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκέψη και συζήτηση στο μέλλον. Είναι, επίσης, ένας υπέροχος τρόπος να δεθείτε με την ομάδα σας και να διασκεδάσετε!

Οι ομάδες κατασκευάζουν ένα αντικείμενο, όπως για παράδειγμα ένα αγωνιστικό αμάξι F1 πραγματικού μεγέθους, μια βάρκα, ένα 4WD SUV, μια μηχανή ή μινιατούρες πόλεων, γεφυρών, γηπέδων γκολφ και άλλα παρόμοια. Ξεκινώντας με μια σειρά σχεδίων, περιορισμένο χρόνο και πόρους, οι ομάδες αποφασίζουν τους ρόλους και τις ευθύνες που θα έχουν. Οι ομάδες χωρίζονται σε μικρότερα τμήματα για να ολοκληρώσουν συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως είναι η προετοιμασία ή η συναρμολόγηση των κομματιών. Η ομάδα ενώνεται και πάλι για να ολοκληρώσει την συναρμολόγηση και μετά ακολουθεί μια δημιουργική περίοδος διακόσμησης.

Για να ολοκληρώσουν με επιτυχία τη διαδικασία, οι ομάδες πρέπει να ενεργοποιήσουν αποδοτικές δεξιότητες σχεδιασμού του project, όπως είναι η αποτελεσματική επικοινωνία, η ανάθεση των ρόλων, η διαχείριση του χρόνου και των πόρων. Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας οι ομάδες πρέπει να χρησιμοποιήσουν ακρίβεια και έλεγχο ποιότητας για να εξασφαλίσουν ένα καλό αποτέλεσμα. Σε δραστηριότητες κατασκευής όπου απαιτείται συνεργασία, αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό καθώς το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από την ακρίβεια όλων των στοιχείων κατασκευής της ομάδας.

Δείτε αυτή τη συλλογή με αντίστοιχα δημοφιλή προγράμματα.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Ψάχνετε κάτι διαφορετικό;

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Σχετικές Μελέτες Περιπτώσεων