Ανθεκτικότητα

Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα που θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε και να συνεχίσετε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχατε προβλέψει.

Resilience

Η ανθεκτικότητα είναι η ικανότητα που θα σας βοηθήσει να ανακάμψετε και να συνεχίσετε όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα είχατε προβλέψει. Όταν μια 'οπισθοδρόμηση' προκύπτει από αναποτελεσματικό σχεδιασμό ή από καταστάσεις εκτός ελέγχου, η εκμάθηση ενός τρόπου αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη από μια λιγότερο θετική εμπειρία μας βοηθά να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας.

Ένα από τα πρώτα βήματα στην οικοδόμηση της ανθεκτικότητας είναι η αναγνώριση της κατάστασης και του πώς αισθάνεστε γι 'αυτήν. Από αυτό το σημείο, μπορείτε να αναπτύξετε στρατηγικές που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε μη προγραμματισμένες καταστάσεις όταν θα εμφανιστούν ξανά.

Συνειδητοποιώντας ότι τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως έχουν προγραμματιστεί θα σας βοηθήσει να διορθώσετε αποκλίσεις στην πορεία προς τον στόχο και λάθη. Μάθετε να αντιμετωπίζετε απρόβλεπτα περιστατικά και να τα βλέπετε ως μέρος της μάθησης και της ανάπτυξης σας. Εάν συμβεί κάτι που ξεχάσατε να σχεδιάσετε, δεν θα το ξεχάσετε την επόμενη φορά! Δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα! Αναγνωρίστε τις δυνάμεις και τα επιτεύγματά σας και δείτε τις αντιξοότητες ως έναν τρόπο να αναπτυχθείτε περαιτέρω. Αυτό θα σας βοηθήσει να χτίσετε θετικότητα και αισιοδοξία.

Είναι σημαντικό να μην σπαταλάτε χρόνο και ενέργεια κατηγορώντας τους άλλους για αυτό που έχει συμβεί. Εστιάστε σε αυτό που μπορείτε να ελέγξετε και παραμείνετε αισιόδοξοι για να προχωρήσετε.

Η προβολή του απρόβλεπτου ως μια προσωρινή αποτυχία και μόνο, και όχι ως μια μόνιμη κατάσταση, θα σας επιτρέψει να είστε ανθεκτικοί. Είναι επίσης σημαντικό να είστε παθιασμένοι και αφοσιωμένοι στον τελικό σας στόχο, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε ακόμα και σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πορεία.

Είναι σημαντικό για τους ηγέτες της κάθε ομάδας να αναπτύξουν την αυτογνωσία, τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση σε κάθε άτομο της ομάδας. Ενθαρρύνετε την ομάδα έτσι ώστε να μην εξατομικεύει τις αποτυχίες και να μην προχωρά σε αλληλοκατηγορίες. Αντ 'αυτού, στρέψτε την εστίαση των μελών της ομάδας προς μια λύση και εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να μάθετε από τα διδάγματα.

Η δημιουργία ευκαιριών για τα μέλη της ομάδας να αναπτύξουν ισχυρές σχέσεις και να ενθαρρύνουν την κατανόηση μεταξύ τους, θα οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και θα τους ενθαρρύνουν να συνεργαστούν για να ξεπεράσουν τα εμπόδια.

Δείτε αυτή τη συλλογή με αντίστοιχα δημοφιλή προγράμματα.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Ψάχνετε κάτι διαφορετικό;

Επικοινωνήστε Μαζί μας