engagement

Πώς Οι Δραστηριότητες Ηγεσίας Επηρεάζουν το Ηθικό των Υπαλλήλων

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβ 2020 από Jonathan Hazley

Ως διευθυντής, κάποια στιγμή, μπορεί να έχετε δει το ηθικό των υπαλλήλων σας να πέφτει και να μειώνεται το επίπεδο παραγωγικότητας επηρεάζοντας αρνητικά την επιχείρησή σας. Οι καλές ηγετικές ικανότητες είναι μια σημαντική λειτουργία διαχείρισης που βοηθάει να αυξήσουμε την αποδοτικότητα και να πετύχουμε τους επιχειρηματικούς μας στόχους.

Το ηθικό των υπαλλήλων μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην παραγωγικότητα της επιχείρησής σας και στην ποιότητα της δουλειάς, την οποία θα πρέπει να ελέγξουν οι ηγέτες. Οι δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος μπορούν να είναι ο τέλειος τρόπος να αυξήσουν το ηθικό στο χώρο εργασίας, ειδικά με ασκήσεις βασισμένες στην ηγετική ικανότητα. Βλέπουμε πώς το ηθικό των υπαλλήλων μπορεί να επηρεάσει την επιχείρησή σας και συγκεκριμένες δραστηριότητες που μπορούν να είναι επωφελείς για το εργατικό δυναμικό σας.

Γιατί η Ηγεσία είναι Σημαντική στις Επιχειρήσεις

Το να έχετε ηγέτες στο χώρο εργασίας σας συνήθως σημαίνει ότι τα άλλα επιχειρηματικά στοιχεία δεν είναι ανενεργά. Η ηγεσία μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας σας και στην επίτευξη των επιχειρηματικών στόχων, ενώ το αντίθετο μπορεί να βλάψει την επιχείρηση μακροπρόθεσμα. Η επικοινωνία και η παροχή κινήτρων στους υπαλλήλους είναι σημαντικά καθώς ο ηγέτης πρέπει να εξασφαλίσει ότι υπάρχει συνεχής αφοσίωση για να πετύχετε τους οργανωτικούς στόχους.

Έχετε, επίσης, πολλά διαφορετικά στυλ και αποτελεσματικούς τρόπους για να παράγετε ηγετικές ικανότητες στο χώρο εργασίας σας. Πολλές επιχειρήσεις αξιολογούν τις ηγετικές ικανότητες κάθε διευθυντή με βάση τα επίπεδα αυστηρότητας και δικαιοσύνης, αλλά αυτό δε δείχνει ποιος είναι πιο αποτελεσματικός. Αντιθέτως, κοιτάξτε πόσο καλά ολοκληρώνει κάθε διευθυντής τον στόχο του για να αξιολογήσετε ποιος εμπνέει την ομάδα σας περισσότερο.

Escape the mob collaborative team building

Μπορεί το Χαμηλό Ηθικό των Υπαλλήλων να Επηρεάσει την Επιχείρησή σας;

Το ηθικό στο χώρο εργασίας είναι τα συναισθήματα, η συμπεριφορά, η ικανοποίηση και γενικά η στάση των υπαλλήλων κατά την εργασία τους στο χώρο. Αυτό είναι άκρως σημαντικό για την οργανωτική κουλτούρα καθώς μια θετική, συλλογική συμπεριφορά θα δημιουργήσει ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για τους ηγέτες αλλά και τους υπαλλήλους.

Το ηθικό των υπαλλήλων δε μπορεί να υποτιμηθεί καθώς έχει σημαντική επίδραση στους υπαλλήλους αλλά και στην επιχείρηση. Η άμεση επίδραση του ηθικού επηρεάζει την ευεξία των υπαλλήλων, την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της δουλειάς που παράγεται. Όσο υψηλότερο ηθικό έχουν οι υπάλληλοι σας, τόσο πιο παραγωγικοί είναι και παράγουν καλύτερα αποτελέσματα. Ένας υπάλληλος με υψηλό ηθικό θα δείξει και περισσότερη πίστη στην εταιρεία.

Αν ψάχνετε να βελτιώσετε την ηγεσία στο χώρο εργασίας, τότε ένα καλό μέρος να ξεκινήσετε είναι να δείτε τις δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος με τους υπαλλήλους σας.

Knowing me Knowing You

Πώς η Ανάπτυξη Ομαδικού Πνεύματος Μπορεί να Αυξήσει το Ηθικό των Υπαλλήλων

Η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής την τελευταία δεκαετία φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά ενθαρρύνοντας τη συνεργασία και την ομαδική δουλειά. Αυτές οι ασκήσεις επιτρέπουν στους ανθρώπους να λάμψουν κάτω από ένα διαφορετικό φως ενώ απολαμβάνουν μια διασκεδαστική ατμόσφαιρα. Οι εκδηλώσεις ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος φέρνουν αποτελέσματα και χτίζουν σημαντικές δεξιότητες για τους υπαλλήλους σας, όπως είναι η επικοινωνία, η επίλυση προβλημάτων και η επίλυση διαμαχών.

Η εισαγωγή ασκήσεων ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος στην επιχείρησή σας θα οδηγήσουν σε μια σταθερή αύξηση του ηθικού των υπαλλήλων. Όπως αναφέρθηκε πριν, αυτές οι ασκήσεις φέρνουν τους εργαζόμενους κοντά, καθώς κάποιοι από το προσωπικό μπορεί να μην έχουν επαρκείς ευκαιρίες να γνωριστούν μεταξύ τους νωρίτερα, και οι εκδηλώσεις ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος επιτρέπουν την κοινωνικοποίηση αλλά και την ενθάρρυνση των υπαλλήλων να εργάζονται ως ομάδα και να κατανοούν ο ένας τον άλλο καλύτερα σε προσωπικό επίπεδο. Η δημιουργία σχέσεων θα βελτιώσει την ευεξία και δημιουργεί ένα διασκεδαστικό περιβάλλον για τους υπαλλήλους σας. Επιπλέον, επιτρέπει στους υπαλλήλους να απομακρύνουν το άγχος από τα συνεχή projects και να καθαρίσουν το μυαλό τους, το οποίο μπορεί να είναι ένας παράγοντας που ρίχνει το ηθικό στο χώρο εργασίας.

Escape the Maze collaborative team building

Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε μερικές ηγετικές δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που θα μπορούσατε να οργανώσετε για να αυξήσετε το ηθικό των υπαλλήλων:

Είδη Ηγετικών Δραστηριοτήτων Ανάπτυξης Ομαδικού Πνεύματος

Προσφέρουμε μια ποικιλία παιχνιδιών για το γραφείο και για το σπάσιμο του πάγου για να μειώσουμε την ένταση μεταξύ των διευθυντών και των υπαλλήλων. Το Knowing Me Knowing You είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι για το σπάσιμο του πάγου που διαρκεί μία ώρα περίπου και ενθαρρύνει τα μέλη της ομάδας να δικτυωθούν και να δημιουργήσουν σχέσεις βρίσκοντας κοινό έδαφος μεταξύ των ατόμων.

Για να δημιουργήσετε και να βελτιώσετε τις ηγετικές ικανότητες, τα παιχνίδια ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος Escape the Maze και Beat the Box πηγαίνουν τις ηγετικές δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος σε άλλο επίπεδο.

Το Escape the Maze βλέπει τις ομάδες να πλοηγούνται στον πραγματικό κόσμο για να δραπετεύσουν από έναν εικονικό λαβύρινθο που φαίνεται στο tablet σας. Η ομαδική δουλειά και η επικοινωνία είναι το κλειδί, αλλά χωρίς ένα χαρισματικό ηγέτη, οι ομάδες μπορεί να δουν τον εαυτό τους να πηγαίνουν σε λάθος κατευθύνσεις και να κόβουν δρόμο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές επιπτώσεις για την ομάδα.

Το Beat the Box είναι ακόμη μια συλλογική εκδήλωση ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος όπου ομάδες υπαλλήλων δουλεύουν ανεξάρτητα αλλά και μαζί για να πάνε στο κέντρο ενός κλειδωμένου μεταλλικού κουτιού. Οι ομάδες πρέπει να εργαστούν απέναντι στο χρόνο και να μοιραστούν αποτελεσματικά πληροφορίες ενώ αποδέχονται την ατομική ευθύνη και εξερευνούν την επίλυση της διαμάχης.

Ψάχνετε για δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για τους υπαλλήλους σας για να αποκτήσετε και να βελτιώσετε τις ηγετικές ικανότητες; Εδώ στην Catalyst Team Building, έχουμε αρκετές διαφορετικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για να εξερευνήσετε - από επίλυση προβλημάτων υπό πίεση μέχρι και βελτίωση συλλογικών κουλτούρων.

Εξερευνήστε τις διαθέσιμες δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος εδώ ή επικοινωνήστε με τη φιλική μας ομάδα που θα χαρεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε την τέλεια εκδήλωση ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για το προσωπικό σας.

Jonathan Hazley

Γενικός Διευθυντής στην Team Challenge Company

Παθιασμένος για τη δημιουργία, τον σχεδιασμό και την παράδοση μοναδικών προγραμμάτων ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για την εξέλιξη των ομάδων σε επιχειρήσεις στο ΗΒ.

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα