pirate or pioneer

Πρωτοπόρος ή Πειρατής;

Δημοσιεύτηκε στις 5 Απρ 2017 από David Simpson

Ως Δημιουργικός Πρωτοπόρος ξέρεις τη διαδικασία. Έχεις μια υπέροχη ιδέα, επενδύεις χρήματα και πόρους στην έρευνα, στην ανάπτυξη και δοκιμασία του νέου δημιουργικού προϊόντος. Τη λανσάρεις στην αγορά. Αλλά Θεέ μου! Πριν ανοίξεις πανιά, οι πειρατές που παραμόνευαν την επόμενη κίνηση σου έχουν αντιγράψει και έχουν ισχυριστεί ότι το προϊόν είναι δικό τους. Αυτοί οι κουρσάροι της θάλασσας δε σέβονται καθόλου τους δημιουργούς και τους σχεδιαστές εξυπηρετώντας μια κατώτερη εκδοχή του αυθεντικού προϊόντος χωρίς τις λεπτομέρειες και την κατανόηση του προϊόντος. Την καλύπτουν με τα φανταχτερά παντελόνια τους και τα σπαθιά τους και την προσφέρουν σε έναν αδαή πελάτη που ψάχνει να κάνει παζάρια και να αγοράσει το προϊόν σε πολύ κατώτερη τιμή από αυτή της αγοράς. Η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας. Η κολακεία, ωστόσο, δεν προσφέρει πολλά όσο αφορά τα έσοδα για να επενδύσεις σε περισσότερες έρευνες και ανάπτυξη.

Η πειρατεία κλέβει από τον κόσμο τα καινούρια και καλύτερα προϊόντα;

Ξέρω ότι θα συμφωνήσετε πως υπάρχουν πολλές περισσότερες υπολογίσιμες εμπειρίες ομαδικού πνεύματος από το να βγεις έξω με την ομάδα σου μια Παρασκευή βράδυ. Σίγουρα, οποιοσδήποτε εκκολαπτόμενος επιχειρηματίας μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του διοργανώνοντας μια έξοδο της εταιρείας, μερικά ομαδικά παιχνίδια, διαγωνισμούς και μια διασκεδαστική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, αλλά που είναι η πραγματική αξία;

Έρευνες επιβεβαιώνουν τη δύναμη του ομαδικού πνεύματος μέσω των εμπειρικών προγραμμάτων μάθησης. Ένας ικανός ηγέτης δραστηριοτήτων ομαδικότητας παρατηρεί προσεκτικά τους συμμετέχοντες αναγνωρίζοντας τα κενά στις γνώσεις τους ή στις δεξιότητες τους και προσαρμόζει τη δραστηριότητα για να ανταπεξέλθει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Επιπλέον, δεν είναι το πιο περίπλοκο από τα προγράμματα εκπαίδευσης και ομαδικότητας που απαιτούν αυτή την εμπειρία και την προσοχή. Ακόμη κι αν είναι καλά σχεδιασμένες, οι φαινομενικά "διασκεδαστικές" εμπειρίες έχουν διαφορετικά αποτελέσματα όταν επιλέγονται προσεκτικά για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις και να οργανωθούν από μια ομάδα ειδικών.

Ποιο είναι το πραγματικό αντίτιμο όταν επιλέγεις το πιο φθηνό;

Ξεκινώντας με την προϋπόθεση ότι οι υπάλληλοι σας είναι σημαντικοί για την επιτυχία της επιχείρησης αντέχετε να μην αφιερώσετε χρόνο ώστε να καθορίσετε ποια είναι τα επιθυμητά αποτελέσματα από ένα πρόγραμμα ομαδικού πνεύματος; Μετά αντιμέτωποι με μια στοίβα σημειώσεων για φαινομενικά παρόμοια προϊόντα, ποιοι παράγοντες βοηθάνε να καθορίσετε την επιλογή σας; Πόσο συχνά θεωρείτε την τιμή ως τον καθοριστικό παράγοντα; Έχοντας υπόψη την υγεία της επιχείρησης και των υπαλλήλων σας, μπορείτε να αντέξετε να κάνετε λάθος;

Η αληθινή αξία των μακρόχρονων σχέσεων με έναν καταξιωμένο πάροχο υπηρεσιών

Όπως ένα μεγάλο ποσοστό των πελατών μας συνειδητοποιούν την αξία του να έχουν στενή σχέση μαζί μας ως ο πάροχος του ομαδικού πνεύματος τους, έχουμε αναπτύσσει μια συνεργασία όπου γνωρίζουμε την ομάδα τους και είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις ανάγκες τους. Ξέρουν ότι μπορεί να μην είμαστε οι πιο φθηνοί στην αγορά αλλά μας σέβονται καθώς είμαστε οι πιο αποδοτικοί σε θέμα αποτελεσμάτων μιας και διαρκούν για πολύ καιρό.

Στην Team Building Asia, δουλεύουμε πάνω από 15 χρόνια στο Χονγκ Κονγκ. Είμαστε υπερήφανοι που βοηθάμε τους πελάτες μας να καθορίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα επιλέγοντας το σωστό προϊόν από το portfolio μας που έχει πάνω από 100 αυθεντικά και δοκιμασμένα προϊόντα, και εξασφαλίζουμε ότι εκείνη την ημέρα η εμπειρία είναι η καλύτερη. Οι μαρτυρίες των πελατών και η συνεχόμενη επιλογή μας από τις επιχειρήσεις μιλάνε από μόνα τους.

Την επόμενη φορά που θα τολμήσετε να βγείτε στα ανοιχτά, σκεφτείτε την υγεία των επιβατών σας και το εμπόρευμα. Επιλέξτε σοφά. Οι πειρατές καραδοκούν.

David Simpson

Συνιδρυτής & Υπεύθυνος Εκπαίδευσης, Team Building Asia

Ο David προκαλεί τους συμμετέχοντες να φτάσουν στο μέγιστο των ικανοτήτων τους μέσω εμπειρικών, διαδραστικών και διασκεδαστικών εργαστηρίων με ισχυρό και γεμάτο νόημα επιχειρηματικό αποτέλεσμα.

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα