Εκρηκτικό μουσικό υπερθέαμα της WWF

Δημοσιεύθηκε στις 3 Απρ 2017

Το γραφείο στο Χονγκ Κονγκ του παγκόσμιου οργανισμού προστασίας, Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση, WWF, παίρνει μέρος στο επαναχρησιμοποιήσιμο μουσικό πρόγραμμα BeatsWork, το οποίο έχει χαμηλές εκπομπές ρύπων, στο Music Farm στο Χονγκ Κονγκ. Με πάνω από 100 συμμετέχοντες αυτή ήταν μια πραγματική δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος τεράστιας μουσικής κλίμακας!

Τι συνέβη;

Το σύνολο των συμμετεχόντων χωρίστηκε σε μικρότερες ομάδες των 40 περίπου ατόμων και καθοδηγήθηκαν μέσα από μια σειρά εξάσκησης ρυθμού χρησιμοποιώντας χειροκροτήματα και κίνηση. Έπειτα, ήρθε η μάθηση και η εξάσκηση με πραγματικά μουσικά όργανα, όπως τύμπανα, ντέφι, agogo, κουδούνες, shakers και μαράκες. Οι συμμετέχοντες έμαθαν τα διαφορετικά επίπεδα ρυθμού ως μια ομάδα και μετά χωρίστηκαν σε μουσικά γκρουπ για να εξασκηθούν και να τελειοποιήσουν το ρυθμό τους.

Μόλις τα μουσικά γκρουπ τελειοποίησαν τα κομμάτια τους, ομάδες διαφορετικών μουσικών οργάνων συνεργάστηκαν και η δικιά μας ομάδα μουσικών διοργανωτών τους έμαθε τα βήματα των σιωπηλών παύσεων, τις παύσεις των πέντε beat, τις φωνητικές παύσεις, τις solo παύσεις και τη ρούμπα!

Στο τέλος, όλος ο οργανισμός ενώθηκε και πάλι σε μια ομάδα και μετατράπηκε σε μια τεράστια μπάντα ρυθμού σάμπας όπου η μουσική ήταν ενεργητική, καθηλωτική και αποτελούσε πηγή έμπνευσης.

Αποτελέσματα

Πέρα από το να δημιουργήσει αποσπασματικούς ήχους, η WWF κατάφερε να έχει μια εκρηκτική μουσική έκρηξη! Οι συμμετέχοντες συνειδητοποίησαν ότι ακόμη κι αν δεν έχεις ρυθμό, μετά από αρκετή εξάσκηση και με την υποστήριξη της ομάδας θα πετύχετε. Η δύναμη της κοινής μουσικής και ο ρυθμικός ήχος των χτύπων δημιούργησαν ένα πνεύμα ενότητας σε αυτή την αξιομνημόνευτη κοινή εμπειρία.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι τα μουσικά όργανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά. Επομένως, δε χρειάζεται ανακύκλωση ή πέταμα μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων