Η CES γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας σε 11 χώρες

Δημοσιεύθηκε στις 23 Σεπ 2016

Στα 10α γενέθλια του τμήματος της Continental Engineering Services, μέρος της γερμανικής κολοσσιαίας αυτοκινητοβιομηχανίας, η Continental πραγματοποίησε μια δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος Beat the Box σε παγκόσμια κλίμακα, για την ακρίβεια σε 9 χώρες, 11 πόλεις και με 1188 συμμετέχοντες την οποία διοργάνωσαν μέλη του δικτύου της Catalyst Global. Στο Beat the Box, κάθε ομάδα λαμβάνει ένα κλειδωμένο κουτί από αλουμίνιο μέσα στο οποίο υπάρχει μια σειρά από κλειδωμένες θήκες. Οι ομάδες πρέπει να ανοίξουν το κουτί και στη συνέχεια κάθε θήκη, με τη σειρά της, λύνοντας μια σειρά από παζλ και μυστήρια. Ο απώτερος στόχος, ωστόσο, είναι η ομάδα να λύσει συλλογικά ένα μυστήριο και να σταματήσει το ρολόι που μετράει αντίστροφα!

Για την Continental η δραστηριότητα ήταν σαν μια σκηνή από μια ταινία του James Bond. Ο διευθύνων σύμβουλος της Continental Engineering Services GmbH, Bernd Neitzel, σήμανε την έναρξη της δραστηριότητας με μια ερμηνεία που ενέπνευσε τους πάντες να λάβουν μέρος. Εξήγησε την αποστολή τους. Η αρχική σελίδα της ιστοσελίδας του τμήματος CES είχε χακαριστεί από τον εχθρό του James Bond. Ο στόχος ήταν οι συμμετέχοντες να ανακτήσουν την αρχική σελίδα που είχε χακαριστεί από τον εχθρό του James Bond, Ernst Stavro Blofeld. Ο Blofield, απειλούσε να σβήσει ολόκληρη την εταιρεία σε 90 λεπτά! Για να αποτρέψει αυτή την καταστροφή, η ομάδα πρέπει να σπάσει τον κώδικα και να ανακτήσει την αρχική σελίδα.

1188 συμμετέχοντες σε 11 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο - Μεξικό, Σανγκάη, Μπαγκαδόρε, Βέσπρεμ, Τιμισοάρα, Φρανκφούρτη, Νυρεμβέργη, Ρέγκενσμπουργκ, Ίνγκολσταντ, Τουλούζ και Auburn Hills - ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί για να λύσουν τον κώδικα. Κάθε ομάδα ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στην επίλυση των παζλ για να ανοίξουν τα κουτιά τους. Με την ώρα όμως, συνειδητοποίησαν ότι στον αγώνα τους ενάντια στον χρόνο, πρέπει να συνεργαστούν με άλλες ομάδες για να λύσουν το μυστήριο. Μέσω έξυπνης και δημιουργικής σκέψης, ομαδική εργασίας και συνεργασίας, ο κώδικας έσπασε και η αρχική σελίδα επανήλθε!

Οι συμμετέχοντες από την Continental δήλωσαν ότι διασκέδασαν πολύ και έμαθαν να συνεργάζονται με άτομα από άλλες πόλεις που δεν είχαν συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Είναι συνηθισμένο σε ένα εργασιακό περιβάλλον όπου τα τμήματα είναι αποκεντρωμένα σε τόσους πολλούς διαφορετικούς χώρους εργασίας οι ομάδες να εργάζονται απομονωμένα και να παραμελούν να ανταλλάσσουν τις ιδέες και τις πρακτικές τους. Η διοίκηση θεώρησε ότι το Beat the Box ήταν ένας φανταστικός τρόπος αξιοποίησης ενός βιωματικού εργαλείου μάθησης για να τονίσει αυτό το σημαντικό θέμα. Παρείχε μια εξαιρετική ευκαιρία στα τμήματα που λειτουργούν ανά τον κόσμο, να "παίξουν" μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα, για έναν κοινό στόχο. Αυτή η κοινή εμπειρία θα έχει αντίκτυπο για πολλά χρόνια ακόμα.

To Beat the Box, είναι το έξυπνο δημιούργημα των Markus Ruese και Rene Wittek, ιδρυτών της Spielgstelter συνεργάτη της Catalyst Global στην Γερμανία. Το Beat the Box διανέμεται παγκοσμίως, αποκλειστικά μέσω του Δικτύου της Catalyst Global .

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων