Ημέρα Παιχνιδιού στη Βραζιλία με το Bot Creations

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπ 2018 από Alain Segers

Το Bot Creations παρουσιάστηκε στην Ημέρα Παιχνιδιού, μια εκδήλωση που διοργανώνεται για τρίτη φορά, στη Βραζιλία. Η Ημέρα Παιχνιδιού (Game Day) είναι μια δωρεάν εκδήλωση δοκιμασίας παιχνιδιών, που οργανώνεται από την Conquistar - Catalyst Brazil, μέλος της Integração Group. Παρουσιάστηκαν τρία καινούρια παιχνίδια στην εκδήλωση τον Μάιο, ένα από τα οποία ήταν το ολοκαίνουριο “Bot Creation”.

Bot Creations at Game Day

Το Bot Creation είναι ένα παιχνίδι ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος στο οποίο οι ομάδες σχεδιάζουν και συναρμολογούν ένα ρομπότ. Για να είναι επιτυχημένο, το ρομπότ πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και να μπορεί να ολοκληρώσει συγκεκριμένους στόχους στο τέλος απέναντι στα ρομπότ των άλλων ομάδων.

Βασισμένο στη σχεδιαστική σκέψη, το Bot Creation διδάσκει στις ομάδες να σχεδιάζουν έχοντας πάντα έναν σκοπό. Ποια κομμάτια πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το ρομποτάκι να ολοκληρώσει τη δραστηριότητα του; Και με περιορισμένους πόρους, οι ομάδες δοκιμάζονται στο να εφαρμόσουν φειδωλή καινοτομία στη δραστηριότητα. Μιας και το ρομπότ πρέπει να ελεγχθεί και να ρυθμιστεί για να δημιουργήσουμε ένα ρομπότ που δουλεύει αποτελεσματικά, εξελίσσονται επίσης και οι δεξιότητες συνεργασίας.

Game Day Brazil

Το Bot Creation μπορεί να προσαρμοστεί στα επιθυμητά αποτελέσματα μάθησης. Από συνεργατικές δοκιμασίες, στις οποίες όλα τα ρομπότ πρέπει να δουλέψουν μαζί, μέχρι και ανταγωνιστικές δοκιμασίες. Πάρτε ως παράδειγμα το νοκ άουτ σε στυλ Sumo. Όπως η ευκινησία και η ευελιξία του σύγχρονου Sumo αντιτίθεται στους λιγότερο ευκίνητους μεγαλύτερους προκατόχους του, νικητής μπορεί να καταλήξει να είναι ένα μικρό αλλά πιο ευκίνητο ρομπότ.

Bot Creations at Game Day

Την Ημέρα Παιχνιδιού, η τελική δοκιμασία για τους Bot Creators ήταν ένας αγώνας γύρω από έναν αγώνα δρόμου με εμπόδια. Πάλι, δεν ήταν απλά η ταχύτητα το απαιτούμενο. Η ευκινησία και η ελαφρότητα να πλοηγηθεί μέσα από τα εμπόδια αποδείχτηκε να είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό σχεδιασμού.

Οι συμμετέχοντες αυτή τη μέρα ανακήρυξαν το Bot Creations ως ένα προϊόν για το "τώρα". Είναι μια διασκεδαστική δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που προκαλεί την αποτελεσματική επικοινωνία, τη δυναμική της ομάδας και την καινοτόμο σκέψη - χαρακτηριστικά που είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις σύγχρονες ομάδες.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων