Η ομάδα στελεχών της IHG εστιάζει στην επικοινωνία

Δημοσιεύθηκε στις 3 Ιουλ 2017

Στο πρόσφατο συνέδριο ηγεσίας τους, η Βρετανική πολυεθνική εταιρεία ξενοδοχειακών υπηρεσιών, Intercontinental Group, χρησιμοποίησε τη δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος της Catalyst, Bridging the Divide, για να τονίσει την αποδοτική επικοινωνία και την εξυπηρέτηση πελατών.

Αναθέτοντας Ρόλους και Ευθύνες

Ανατέθηκαν στις ομάδες συγκεκριμένα κομμάτια της γέφυρας. Τους δόθηκαν εγχειρίδια με οδηγίες, τα υλικά και τα εργαλεία που χρειάζονταν για να κατασκευάσουν το κομμάτι που τους αναλογεί. Ανατέθηκαν γρήγορα διάφοροι ρόλοι και αξιολογήθηκαν οι πόροι για να βεβαιωθούν ότι υπήρχε ένα κατασκευαστικό σχέδιο. Αυτό ήταν απαραίτητο για την επιτυχία της γέφυρας τους καθώς κάθε ομάδα ξεχωριστά θα έπρεπε να καθορίσει το σχέδιο της αλλά μια άλλη ομάδα θα έχτιζε τη γέφυρα!

coffee themed business game

Σχεδιασμός & Κατασκευή

Επί μία ώρα, οι ομάδες μιλούσαν για τα σχέδια τους και συνεργάζονταν η μία ομάδα με την άλλη με σκοπό να κατασκευάσουν εφαπτόμενα κομμάτια και να βεβαιώσουν ότι όλες οι πλευρές ταιριάζουν μεταξύ τους – δεν είναι εύκολη υπόθεση όταν η γέφυρα ήταν επίτηδες σχεδιασμένη με γωνίες και υψώματα! Οι ομάδες χρησιμοποίησαν τα επικοινωνιακά εργαλεία που είχαν διαθέσιμα, όπως τα "Εισερχόμενα Μηνύματα" και τα "Κέντρα Επικοινωνίας" για να ανταλλάξουν δεδομένα και να επιβεβαιώσουν και να ζητήσουν διευκρινίσεις για πληροφορίες.

Ενώνοντας τα Κομμάτια

Καθώς πλησίαζε η προθεσμία, οι ομάδες έτρεξαν να διευκρινίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και και πρόσθεσαν τις τελευταίες πινελιές στο κομμάτι της γέφυρας τους. Την ώρα της παράδοσης, οι ομάδες έφεραν τα τελειωμένα τους κομμάτια στον "πελάτη", ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είχαν κατασκευαστεί σύμφωνα με τα σχέδια. Ο ενθουσιασμός κορυφώθηκε καθώς η γέφυρα χτιζόταν και προέκυπταν γέλια καθώς μερικά κομμάτια δεν έβγαιναν όπως αναμένονταν.

Ελέγχοντας τη Γέφυρα

Μετά από μια σύντομη ενημέρωση για να μοιραστούν εμπειρίες και βασικές καινοτομίες από τις απογευματινές δραστηριότητες, οι ομάδες επέστρεφαν στην αίθουσα για να ελέγξουν την κατασκευή της γέφυρας. Ο Διευθυντής της IHG Greater China είχε την τιμή να οδηγήσει ένα τηλεκατευθυνόμενο φορτηγό στη γέφυρα. Με ζητωκραυγές από τους συμμετέχοντες, το φορτηγό έκανε τον γύρο με χειροκροτήματα και γέλια.

Ως ενθύμιο που δείχνει το τι μπορούμε να πετύχουμε αν συνεργαζόμαστε προς έναν κοινό στόχο, οι συμμετέχοντες πόζαραν για μια ομαδική φωτογραφία με την εκπληκτική κυκλική γέφυρα.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων