Η Dubai Tourism εξερευνά το Ντουμπάι με το Go Team

Δημοσιεύθηκε στις 7 Μαΐ 2015

Η Dubai Tourism είχε μια ομάδα με αποστολή της τη μελέτη των προμηθευτών της στην Ασιατική αγορά - Κίνα, Νότια Ασία & Ινδία. Προσκάλεσαν αγοραστές από τη MICE και εταιρικές επιχειρήσεις για ένα ταξίδι εκμάθησης στο Ντουμπάι.

Η δραστηριότητα Go Team Study Mission για την Dubai Tourism ήταν ένας εκπαιδευτικός αγώνας ταχύτητας, όπου οι ομάδες έμαθαν για την ιστορία του Ντουμπάι. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ένα ταξίδι μέσα στην παλιά ιστορική πόλη του Ντουμπάι και τις πλωτές οδούς της, ενώ παράλληλα ανακάλυψαν το πως ανακαλύφθηκε το Ντουμπάι, μέσω μιας σειράς από έργα που έπρεπε να φέρουν εις πέρας. Έμαθαν για τα παραδοσιακά αραβικά έθιμα τα οποία τους δίδαξαν το πώς ζούσαν οι τοπικοί λαοί των Εμιράτων δεκαετίες πριν ανακαλύψουν ότι έχουν πετρέλαιο κάτω από τα πόδια τους!

Εξερευνώντας το παλιό & το καινούριο Ντουμπάι

Κάθε ομάδα προμηθεύτηκε ένα Samsung galaxy tablet στο οποίο ήταν εγκατεστημένη η εφαρμογή Go Team και συνεχή σύνδεση στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιώντας το GPS της εφαρμογής Go Team σε συνδυασμό με μια σειρά από στοιχεία και σημειώσεις πλοήγησης, οι πελάτες οδηγούνταν σε 14 σημεία ενδιαφέροντος ξεκινώντας από το Κέντρο Πολιτισμικής Κατανόησης του Σεΐχη Μοχάμεντ όπου και ενημερώθηκαν για το τι θα ακολουθούσε.

Αστείες αποστολές και δοκιμασίες

Η πρώτη εργασία ήταν η εξερεύνηση μέσα από την παλαιότερη περιοχή του Ντουμπάι στη γραφική περιοχή Bastakiya η οποία χτίστηκε το 1890. Όλες οι ομάδες έπρεπε να κάνουν ένα μάθημα για το πως φτιάχνεται ένα παραδοσιακό Αραβικό χαλί, από το μηδέν πριν κατευθυνθούν στο Μουσείο του Ντουμπάι - το οχυρό Al Fahidi που είναι και το παλαιότερο υπάρχον κτίριο στο Ντουμπάι το οποίο χτίστηκε το 1787.

Μετά το μάθημα της ιστορίας τους, βγήκαν στο Bur Dubai Souk για μια τοπική πρόκληση "μασκαρέματος" με φορεσιές, φωτογραφικές προκλήσεις με τοπικά τεμένη σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια έπρεπε να διασχίσουν τον ποταμό προς την άλλη πλευρά της πόλης με μια παραδοσιακή αμπρά, παζαρεύοντας τις τιμές με ανταλλαγή προϊόντων για να αγοράσουν μπαχαρικά και χρυσαφικά, αφήνοντάς τους στο τέλος με δώρα και αναμνηστικά που σίγουρα θα θυμούνται μια ζωή!

Οι ομάδες συμμετείχαν σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως οι φωτογραφικές προκλήσεις, εμπορικές προκλήσεις και ερωτήσεις γνώσεων.

Αποτελέσματα

Η δραστηριότητα Go Team ήταν μια πραγματική επιτυχία. Οι συμμετέχοντες συλλογίστηκαν και προκάλεσαν ο ένας τον άλλο στις καινούριες τους γνώσεις στο δείπνο που ακολούθησε.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων