Φέρνοντας τον κόσμο κοντά

Δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτ 2013 από Mark Davenport

Q&A

(Όλες οι απαντήσεις από την Lloydspharmacy)

Ποιος ήταν ο σκοπός αυτής της εκδήλωσης;

Το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού βίωσε μία αναδιάρθρωση, αρκετά ριζική θα λέγαμε, και υπήρχε οπωσδήποτε ανάγκη για τα στελέχη που το απαρτίζουν να έρθουν πιο κοντά, και να γνωρίσουν το νέο όραμα και ήθος του τμήματός τους. Το έναυσμα για την διοργάνωση της Ειδικής Μέρας Ανθρωπίνου Δυναμικού ήταν η επιθυμία να ενωθεί η ομάδα, κάνοντάς τους να συμμετέχουν σε μία κοινή εμπειρία την οποία θα ξεχνούσαν δύσκολα.

Η Catalyst αποτελεί πάντα για μένα έμπνευση, και ενώ παλιότερα συνεργαζόμουν με αρκετές άλλες εταιρείες διοργάνωσης εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων ομαδικής ανάπτυξης, όταν αυτά που διακυβεύονται είναι σημαντικά, και χρειάζομαι μια εταιρεία με υψηλά στάνταρτ και που προσφέρει πάντα αποτελεσματικές και φανταστικές υπηρεσίες, πάντα απευθύνομαι στην Catalyst σαν πρώτη μου επιλογή.

Γιατί να επιλέξω την Catalyst;

Για οποιαδήποτε σημαντική εκδήλωση, το να έχει κανείς απόλυτη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση στον επαγγελματισμό, εστίαση στον πελάτη και άψογη τεχνική εκτέλεση της εκδήλωσης, είναι απολύτως απαραίτητα και ύψιστης σημασίας. Η εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση που έχω προς την Catalyst, βασίζεται σε ένα ιστορικό συνεργασίας μεταξύ μας, 7 χρόνων, με υψηλών προδιαγραφών και άριστες ποιοτικά υπηρεσίες… είναι μια εταιρεία που ποτέ δεν με έχει απογοητεύσει.

Γιατί το Orchestrate!;

Ήθελα κάτι πραγματικά μοναδικό… κάτι που θα προκαλούσε την ίδια την νοοτροπία των συμμετεχόντων και πιθανότατα κάποια πιστεύω τους για το τι είναι πιθανό στην ζωή γενικότερα. Διάλεξα το πρόγραμμα της και μετά δούλεψα στενά με τον Διευθυντή Οικονομικών μας για το πώς θα σχεδιάσουμε την εκδήλωση αυτή, την τοποθεσία και την εμπειρία που θα ταίριαζε στις ξεχωριστές μας ανάγκες.

Πώς κύλησε η εκδήλωση;

Επίτηδες διοργανώσαμε την εκδήλωση με χαμηλό προφίλ, με την ομάδα να κάθεται να νομίζει ότι ακούει απλά ένα γκρουπ μουσικών να παίζει χαλαρωτική και ενθαρρυντική μουσική. Η έκπληξη και η δυσπιστία στα μάτια τους όταν τους ενημέρωσαν ότι θα έπρεπε μέσα στις επόμενες 2 ώρες όχι μόνο να μάθουν να παίζουν ένα όργανο αλλά να συνθέσουν και μια ολόκληρη ορχήστρα 70 ατόμων, ήταν απλά ξεκαρδιστική.

Μετά από μία "μάχη" για τα αγαπημένα όργανα του καθενός, η ομάδα χωρίστηκε σε τμήματα - πνευστά, έγχορδα, κρουστά κλπ. Στα επόμενα 90 λεπτά οι ομάδες εξασκήθηκαν στο πώς να παίξουν το μουσικό κομμάτι... βήμα προς βήμα και να όλοι μαζί. Η αυτοπεποίθηση τονώθηκε και η αίσθηση του ότι μπορεί να γίνει εφικτό βγήκε στην επιφάνεια.

Τελικά δούλεψε το κόνσεπτ;

Αν μου το έλεγαν απλώς, δεν θα πίστευα ότι μια ομάδα 70 ανθρώπων θα μπορούσε να παίξει ένα μουσικό κομμάτι τόσο καλά σε τόσο γρήγορο χρονικό διάστημα, και όμως το έζησα. Ένα φαινομενικά ανυπέρβλητο έργο είχε γίνει δυνατό ... με μια ομαδική προσπάθεια, και μια προθυμία να επιμείνουν και να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον .... ισχυρά μηνύματα που θα ήθελε κανείς να μεταδώσει, σε οποιαδήποτε περίοδο αλλαγής και αναδιάρθρωσης.

Οι επαγγελματίες μουσικοί ήταν πρώτης τάξης… και ως μουσικοί και ως δάσκαλοι.

Η ενέργεια που κατέκλυσε τον χώρο, έπρεπε κάποιος να είναι παρών για να νιώσει το μεγαλείο της, οι συμμετέχοντες έφυγαν με μια αίσθηση πληρότητας και ευχαρίστησης μιας για αυτό που κατάφεραν μέσα από την δύναμη της ομαδικότητας και με αισιοδοξία για το μέλλον. Δύο βδομάδες μετά την εκδήλωση, και ακόμα αυτό συζητούσαν!! Μάλιστα κάνουμε και χρήση των μαγνητοσκοπημένων video, φτιάξαμε και screensavers ακόμα και mouse mats τα οποία βοήθησαν στο να κρατήσουμε αυτά τα θετικά συναισθήματα τα οποία συνδέονται άρρηκτα με εκείνη την ημέρα

Μια ευφυέστατη εκδήλωση… διοργανωμένη στην εντέλεια μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων