Ημέρα Χαλάρωσης για τη Samaritans

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απρ 2010 από Mark Davenport

Ο Βρετανικός φιλανθρωπικός οργανισμός συναισθηματικής υποστήριξης, Samaritans, ενημερώνει και προσλαμβάνει συμμετέχοντες στη δεύτερη ημέρα διεθνούς ενημέρωσης - Stress Down Day. Η Catalyst Teambuilding UK προσέφερε σε αυτόν τον αξιόλογο σκοπό παρέχοντας μια διασκεδαστική ομαδική δραστηριότητα. Η δραστηριότητα θα έπρεπε να είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να περιλαμβάνει έναν αρκετά μεγάλο αριθμό ατόμων έχοντας το μήνυμα της ημέρας κατά νου. Το Orchestrate! ήταν η ιδανική λύση.

Η Catalyst Team Building UK ήταν πολύ χαρούμενη που δώρισε το χρόνο της για να οργανώσει και να διεξάγει την εκδήλωση, αλλά και τα έξοδα των μουσικών. Η Samaritans ανέλαβε να ενημερώσει και να βρει συμμετέχοντες, καθένας από τους οποίους πλήρωνε £25, τα οποία πήγαιναν απευθείας στο έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού.

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα;

Την ημέρα εκείνη οι συμμετέχοντες έμαθαν να παίζουν πραγματικά μουσικά όργανα μεταξύ των οποίων ήταν έγχορδα, πνευστά, χάλκινα και κρουστά. Μόλις επιλέχθηκαν τα όργανα, δούλεψαν σε ξεχωριστά τμήματα υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου μουσικού. Μόλις ένιωσαν αυτοπεποίθηση, επέστρεφαν και έπαιζαν σαν μια συμφωνική ορχήστρα υπό την καθοδήγηση του μαέστρου με σκοπό να παίξουν ένα ειδικά γραμμένο, 5λεπτο μουσικό απόσπασμα.

Όλη η μέρα ήταν μια απίστευτη επιτυχία και το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν £2000.

Επιτυχία

"Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μας δώσατε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε μουσικά όργανα ως μέρος της διεθνούς καμπάνιας ενημέρωσης για την Ημέρα Περιορισμού του Άγχους. Διασκέδασα όσο ποτέ άλλοτε και νομίζω ότι η ιδέα είναι απλά ευφυής. Ένιωσα μια μεγάλη αίσθηση κατορθώματος στο τέλος της παράστασης και μπορώ να δω πόσο αποτελεσματικό θα είναι αυτό στη δημιουργία ισχυρότερων ομάδων. Ο Steve είχε τη σωστή ισορροπία μεταξύ της πειθαρχίας που χρειαζόταν για να οργανώσει 130 άτομα και να παίξουν όλοι μαζί έχοντας παράλληλα το αίσθημα της διασκέδασης. Ήταν ένας εκπληκτικός μαέστρος που σου έδινε κίνητρα. Θεωρώ ότι οι εκπαιδευτές πρέπει να πάρουν μετάλια που κατάφεραν να μετατρέψουν ομάδες απόλυτα αρχαρίων σε βασικούς μουσικούς, και όλα αυτά χωρίς καθόλου δάκρυα! Ήταν απλά εντυπωσιακό".Dominic Rudd εκ μέρους της Samaritans

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων