Ο AIESEC προσφέρει ρούχα σε φιλανθρωπίες

Δημοσιεύτηκε στις 4 Απρ 2015 από Stuart Harris

Ο AIESEC (Association Internationale des Étudiants en Sciences Économiques et Commerciales) διοργανώνει διεθνή προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και προγράμματα υποτροφιών για κερδοσκοπικούς και μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Η Team Building Asia απόλαυσε μια μακρόχρονη συνεργασία υποστήριξης με τον διεθνή οργανισμό νεολαίας AIESEC και προσκλήθηκε να διεξάγει ένα μοναδικό πρόγραμμα κοινωνικού αντίκτυπου την ημέρα της εκδήλωσης τους.

Προσφέροντας με το Rags To Riches

Ως συνεργάτης του δικτύου της Catalyst Global, στην Team Building Asia είδαμε αυτή τη δραστηριότητα ως την ιδανική ευκαιρία να διεξάγουμε το πρόγραμμα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος Rags To Riches. Αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνει τους εκπροσώπους να βοηθήσουν τις κοινότητες στις οποίες δουλεύουν ενώ παράλληλα ανακυκλώνουν ποιοτικά ανεκμετάλλευτα αντικείμενα. Σε αυτή την περίπτωση αποφασίστηκε να βρεθεί ένας δημιουργικός τρόπος για να παραδώσουν μεταχειρισμένα ρούχα σε έναν τοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό ενώ την ίδια στιγμή δημιουργείται μια ευκαιρία ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για την ομάδα της AIESEC.

Τι συνέβη αυτή την ημέρα;

Η δημιουργική μας ομάδα μετέφερε το λογότυπο της Ripples σε έναν τεράστιο μουσαμά στη μορφή ενός μοναδικού καλουπιού, το οποίο απαιτούσε από τους εκπροσώπους να τοποθετήσουν τα ρούχα σε προκαθορισμένες περιοχές. Αυτή η τεράστια δοκιμασία δικτύωσης και επικοινωνίας έκανε τις ομάδες να συνεργαστούν για να διπλώσουν, να συνδυάσουν και να ανταλλάξουν ρούχα με στόχο να ταιριάζουν απόλυτα στα διάφορα χαρακτηριστικά του λογότυπου και στα χρώματα. Σε διάφορα επίπεδα οι αρχηγοί των ομάδων έδιναν χρήσιμες διαταγές για να τακτοποιούν το τρισδιάστατο λογότυπο και να παράγουν ένα μοναδικό έργο τέχνης για την AIESEC.

Φτάνοντας στα επιθυμητά αποτελέσματα

Αξιόλογα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το περίγραμμα κτιρίων στον ορίζοντα του Χονγκ Κονγκ με πιο γνωστό να είναι η Τράπεζα της Κίνας αλλά και οι δύο χαρακτήρες Ripples στα αριστερά και στα δεξιά του λογότυπου. Μετά από μία ενημέρωση στο πως εργάστηκε η ομάδα αποτελεσματικά και το αντίκτυπο της στην τοπική κοινωνία, τα ρούχα παρουσιάστηκαν στον Στρατό της Σωτηρίας για να τα μοιράσουν στις τράπεζες ρουχισμού σε όλο το Χονγκ Κονγκ.

“Το Rags To Riches δημιούργησε μια μοναδική εκδήλωση ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για το 3ο Διεθνές Συνέδριο Ripples ενώ την ίδια στιγμή ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την ανάγκη να μειώσουμε την σπατάλη και να προωθήσουμε καλύτερη βιωσιμότητα στο τοπικό μας περιβάλλον."
- Dennis Su, Αντιπρόεδρος, AIESEC

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων