Η Samsung εξερευνά τη δυναμική της ομάδας με το Red Alert

Δημοσιεύθηκε στις 6 Μαΐ 2019

Συζήτηση με : Ciler Αy, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Samsung, Τουρκία

Ποιος συμμετείχε στη δραστηριότητα Red Alert;

Απόφοιτοι, μαθητές Λυκείου και άτομα που κάνουν το διδακτορικό τους.

Γιατί επιλέξατε το Red Alert;

Η Samsung βρίσκεται στον τομέα της τεχνολογίας. Το Red Alert είναι ένα παιχνίδι ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που βασίζεται στην τεχνολογία και μπορεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας, κάτι που δεν το έχουν βιώσει ποτέ ξανά οι συμμετέχοντες.

Έχετε κάποιο αγαπημένο χαρακτηριστικό σε αυτή τη δραστηριότητα ή κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι μέσα σε αυτό;

Η ανακάλυψη, η εξερεύνηση και γενικά ο όλος ενθουσιασμός που προκαλεί είναι τα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο σε αυτό. Σε ωθεί να σκεφτείς και εξελίσσει τις δεξιότητες που έχεις στην επίλυση προβλημάτων. Βοηθάει στην εξερεύνηση τη δυναμική της ομάδας καθώς προχωράς στις διάφορες δράσεις. Μου άρεσε εκείνη στην οποία καλούμαστε να βρούμε σωστά τις χώρες.

Συμμετέχων 2

Συνήθως επικεντρωνόμαστε στο νικητή στα ομαδικά παιχνίδια, αλλά σε αυτό το παιχνίδι κανένας δε γνωρίζει ποιος είναι ο νικητής. Είχαμε διαφορετικά παζλ μέσα στα κουτιά. Μέσα στο κουτί μας υπήρχαν διαφορετικά παιχνίδια από τις υπόλοιπες ομάδες. Αυτό σημαίνει ότι δε μπορείς να συγκρίνεις τι κάνεις σε σχέση με τις άλλες ομάδες κι για αυτό δεν υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων. Αντίθετα, οδηγούμαστε ομαδικά στην επιτυχία όλων των ομάδων. Επομένως, διδάσκει την συνεργασία και την ενοποίηση. Μου άρεσε πάρα πολύ!

Συμμετέχων 3

Μου άρεσε επειδή περιέχει διαφορετικές δραστηριότητες. Διαφέρει από τη λογική των παιχνιδιών απόδρασης καθώς όλα βρίσκονται μέσα σε ένα κουτί και οι επιπτώσεις των πράξεων σου οδηγούν σε διαφορετικά σημεία και αποτελέσματα μέσα στο παιχνίδι.

Συμμετέχων 4

Όλες οι δραστηριότητες ήταν υπέροχες για εμένα. Συνειδητοποίησα ότι ενθουσιαζόμουν για το επόμενο παζλ ενώ προσπαθούσα να λύσω αυτό που είχα μπροστά μου! Σκεφτόμουν ... Τι θα ακολουθήσει; Τι θα ακολουθήσει; Υπήρχαν διαφορετικές δραστηριότητες οι οποίες απευθύνονταν σε διαφορετικές δεξιότητες των ατόμων μέσα στην ομάδα.

Ποιο είναι το μήνυμα που παίρνετε μαζί σας από το Red Alert;

Είναι ένα υπέροχο παιχνίδι που περνάει το τελικό μήνυμα, το οποίο είναι το εξής: "Πρέπει πάντα να γνωρίζουμε τι συμβαίνει έξω από την ομάδα μας και τις δραστηριότητές της, πρέπει να επικοινωνούμε με τους άλλους και γενικά να βλέπουμε την συνολική εικόνα".

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μάθατε από το Red Alert;

Συμμετέχων 3

Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα από αυτό το παιχνίδι είναι η δυναμική της ομάδας και οι ξεχωριστές δυνατότητες των άλλων. Είδα ο ίδιος ότι κάθε άτομο έχει διαφορετικές δεξιότητες. Σε κάθε μια από τις διαφορετικές δράσεις, διαφορετικοί άνθρωποι μπορούσαν να δουν τη λύση. Για εμένα αυτό ήταν το καλύτερο κομμάτι της δραστηριότητας, η "Ομαδική Δουλειά".

Συμμετέχων 2

Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα - πέρασα υπέροχα!

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων