Το Robot Revolution με θέμα το ποδόσφαιρο

Δημοσιεύθηκε στις 29 Νοε 2018

Η EY Asia- Pacific έψαχνε για μια ολοκαίνουρια και συναρπαστική εμπειρία ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος. Η δραστηριότητα θα λάμβανε χώρα ως μέρος των διήμερων συναντήσεών της που θα γίνονταν στο W Hotel στη Μπανγκόκ για μια ομάδα διοίκησης των 50 συμμετεχόντων. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “Πώς να γίνετε ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΧΤΙΣΤΕΣ στο ΜΕΛΛΟΝ!” Η δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος Robot Revolution βασίζεται στην τεχνολογία. Σε αυτή τη δραστηριότητα οι ομάδες συναρμολογούν ρομπότ και πίστες, και μετά ανταγωνίζονται σε μια τελική ομαδική δοκιμασία.

Βασικοί Στόχοι

  • Δημιουργία εμπιστοσύνης
  • Σχέσεις με νόημα
  • Βελτιωμένη επικοινωνία
  • Βλέψη στο μέλλον


robot team building with EY


Την Ημέρα Εκείνη

Μετά από δύο γεμάτες ημέρες συναντήσεων, οι συμμετέχοντες της EY επέστρεψαν μετά το μεσημεριανό στην αίθουσα συνεδριάσεων στο W Hotel στη Μπανγκόκ. Εδώ, βρήκαν σταθμούς για κατασκευή ρομπότ & δημιουργικά υλικά κατασκευής απλωμένα στα τραπέζια τους. Μια σύντομη ενημέρωση στον κόσμο της ρομποτικής και τον ρόλο τους ως “ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΧΤΙΣΤΕΣ του ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" έθεσε το σκηνικό. Έπειτα, οι ομάδες άρχισαν να κατασκευάζουν ρομπότ και να δημιουργούν ένα δοκιμαστικό γήπεδο. Δύο - τρία μέλη της ομάδας συναρμολογούσαν κάθε ρομπότ ακολουθώντας γραφικές οδηγίες βήμα-προς-βήμα στο iPad που είχαν στη διάθεσή τους. Μόλις το ολοκλήρωναν, χρησιμοποιούσαν το iPad για να προγραμματίσουν και να ελέγξουν το ρομπότ.

Μία μία, οι ομάδες αποκτούσαν πρόσβαση σε μια αρένα για να δουν την τελική πίστα. Έπρεπε να θυμούνται το γήπεδο και να το αντιγράψουν. Με αυτό το αντίγραφο, έκαναν δοκιμαστικούς αγώνες γύρω από την πίστα. Ο αποτελεσματικός σχεδιασμός, η ξεκάθαρη επικοινωνία και η προσοχή στη λεπτομέρεια ήταν απαραίτητα στοιχεία.

Τέλος, οι ομάδες διακοσμούσαν τα ρομπότ τους με ένα απλό διακοσμητικό στοιχείο στα χρώματα της EY. Όπως και η φανέλα του ποδοσφαίρου, αυτά έδειχναν την ομάδα του κάθε ρομπότ. Έπειτα, συγκεντρώνονταν στην αρένα για να παίξουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου με ρομπότ. Δύο ομάδες αγωνίζονταν στο κύπελλο ποδοσφαίρου της EY.

robot team building with EY

Το Αποτέλεσμα

Το Robot Revolution είχε απίστευτη επιτυχία. Η δραστηριότητα με στόχο την προοδευτική σκέψη, αλλά σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα, ενθάρρυνε τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις δεξιότητες επικοινωνίας. Μέσω μιας κοινής διασκεδαστικής εμπειρίας, έδωσε στις ομάδες τη δυνατότητα να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους και να χτίσουν την εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων