Η Royal Bank of Scotland εστιάζει στην επιμέλεια

Δημοσιεύθηκε στις 17 Μαΐ 2018

Η Royal Bank of Scotland έψαχνε ένα πρόγραμμα για το συνέδριο της που θα επικεντρωνόταν στη μείωση και διαχείριση του άγχους. Μια δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που θα δημιουργούσε θετική στάση, θα συγκέντρωνε το μυαλό και θα παρείχε έμπνευση. Ήθελαν επίσης το επιλεγμένο πρόγραμμα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος να είναι μια κοινή εμπειρία που θα ένωνε την ομάδα. Το Meditainment ήταν η κατάλληλη επιλογή.

Το Meditainment είναι ένα 30λεπτο πρόγραμμα διαλογισμού που έχει ερευνηθεί και σχεδιαστεί από την Catalyst Global σε συνεργασία με τους ηγέτες της βιομηχανίας Wellmind Media.

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα;

Στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο στο Μπέρμιγχαμ, οι εμπορικοί διευθυντές από τη Royal Bank of Scotland μπήκαν σε μια σκοτεινή αίθουσα συνεδρίου όπου παίζονταν στην οθόνη μερικά δείγματα ταξιδιών διαλογισμού. Μόλις κάθισαν όλοι και σταμάτησε η προβολή, η ομάδα καθοδηγήθηκε σε μια σειρά απλών και διασκεδαστικών διατάσεων.

Έπειτα ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να πάρουν στα χέρια τους τα λαμπερά ραβδιά ψηφοφορίας. Όλη η προσοχή έπεσε στην οθόνη, η οποία καθοδηγούσε το γκρουπ σε 16 στοχαστικούς προορισμούς από τους οποίους έπρεπε να επιλέξουν μόνο ένα. Οι συμμετέχοντες ομόφωνα επέλεξαν το πρόγραμμα Mountain Refuge, σχεδιασμένο για αυτο-παρακίνηση.

meditainment royal bank of scotland

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να κλείσουν τα μάτια τους, να καθίσουν και να χαλαρώσουν. Χαλαρώνοντας, ακούσματα διαλογισμού γέμισαν την αίθουσα καθώς οι συμμετέχοντες απολάμβαναν την εμπειρία. Στις ήσυχες στιγμές της κασέτας, στην αίθουσα υπήρχε η απόλυτη σιωπή.

Στο τέλος της δραστηριότητας, οι άνθρωποι συζήτησαν ανοιχτά με αυτούς που κάθονταν δίπλα τους για αυτή την κοινή εμπειρία με απόλυτη ηρεμία σκέψης. Οι συμμετέχοντες αναζωογονήθηκαν και ήταν έτοιμοι να συμμετάσχουν απόλυτα στο συνέδριο που θα ακολουθούσε.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων