Η Tunivisions Group συνδυάζει την επιχειρηματική δραστηριότητα με την ευχαρίστηση

Δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκ 2019

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, οι εργαζόμενοι από την Tunivisions Media Group συμμετείχαν σε μια εταιρική Εικονικής Πραγματικότητας δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος, το The Infinite Loop. Η Tunivisions Group είναι μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που ιδρύθηκε το 1997. Είναι οι παραγωγοί του Tunivisions.net, ενός online περιοδικού της Τυνησίας αφιερωμένο στις ειδήσεις και τα κοινωνικά θέματα, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα Γαλλικής γλώσσας στην Τυνησία.

R team building The infinite loop tunivisions

Η δραστηριότητα εικονικής πραγματικότητας σχεδιάστηκε για να αποτελέσει μια ευκαιρία να αυξήσει τις κοινωνικές δεξιότητες και το δέσιμο της ομάδας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες για να συμμετέχουν σε έναν φιλικό διαγωνισμό για να σώσουν έναν φανταστικό χαρακτήρα που είχε κολλήσει σε έναν εικονικό κόσμο.

R team building The infinite loop tunivisions

Σε κάθε ομάδα δόθηκε ένα φυλλάδιο με οδηγίες και ένα VR headset. Τα μέλη της ομάδας το φορούσαν με τη σειρά για να μπουν στον εικονικό κόσμο και να πούνε στην υπόλοιπη ομάδα την εικονική τους εμπειρία. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ακούγανε ενεργά και χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες στο ενημερωτικό φυλλάδιο έδιναν οδηγίες στο άτομο που φορούσε το VR headset. Οι ομάδες που χρησιμοποίησαν γρήγορο και αποτελεσματικό μοίρασμα πληροφοριών και πρωτοποριακή επίλυση προβλημάτων κατάφεραν να βρουν τις καλύτερες λύσεις και να προχωρήσουν στο παιχνίδι.

VR team building The infinite loop tunivisions

Στο τέλος του παιχνιδιού, οι συμμετέχοντες πήραν μέρος σε μια σύντομη ενημέρωση όπου έγινε μια πολύπλευρη παρουσίαση. Η παρουσίαση επισήμανε τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν και μετά τους παρουσίασαν την καλύτερη σειρά ενεργειών που θα μπορούσαν να έχουν κάνει. Αυτό έδωσε στους συμμετέχοντες χρόνο να σκεφτούν και να συζητήσουν όσα έμαθαν σε σχέση με πραγματικές καταστάσεις στη δουλειά.

R team building The infinite loop tunivisions

Η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης είναι άμεση και φρενήρης. Μέσω του The Infinite Loop, οι υπάλληλοι της Tunvisions μπόρεσαν να συνειδητοποιήσουν τη σημασία της γρήγορης σκέψης και φιλοδοξίας για να βελτιώσουν τις διαδικασίες. Και πως η παύση για να σκεφτούν είναι βασικό στοιχείο απαραίτητο για την ομαλή διαχείριση της επιχείρησής τους.

R team building The infinite loop tunivisions

Συνδυάζοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα με τη διασκέδαση, η δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος, "The Infinite Loop", βοήθησε τους υπαλλήλους να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μέσα από ένα διασκεδαστικό περιεχόμενο. Οι συμμετέχοντες κατέθεσαν ότι βρήκαν αυτή τη δραστηριότητα πολύ πιο ενδιαφέρουσα και συναρπαστική από ένα τυπικό σεμινάριο κοινωνικών δεξιοτήτων.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων