Ενσωμάτωση

Η ομαλή ενσωμάτωση των υπαλλήλων σε μια επιχείρηση

Η μύηση του προσωπικού είναι η διαδικασία της ομαλής ενσωμάτωσης καινούριων υπαλλήλων μέσα στην επιχείρηση. Δημιουργώντας ένα αίσθημα ότι ανήκουν κάπου και δημιουργώντας εμπιστοσύνη με σκοπό να μειωθεί το άγχος τους, θα τους επιτρέψει να μάθουν γρήγορα και να γίνουν ένα παραγωγικό, χαρούμενο μέλος της ομάδας. Μέρος αυτής της αρχικής διαδικασίας αποτελεί η κατανόηση και η προσαρμογή στην κουλτούρα του οργανισμού. Εν μέρει, αυτή η διαδικασία γίνεται μέσα από μια σειρά καλοσχεδιασμένων προγραμμάτων μύησης και εκπαιδευτικών και αναπτυξιακών προγραμμάτων.

Οι μαθησιακές δραστηριότητες μέσω παιχνιδιού έχουν αποδειχτεί ότι κάνουν τους πάντες να συμμετέχουν και αυξάνουν τα θετικά αποτελέσματα. Εφαρμογές, όπως το Go Engage, μετατρέπουν τη μύηση σε μια διασκεδαστική βήμα προς βήμα διαδικασία που διαρκεί αρκετές εβδομάδες, μήνες ή ακόμη και ένα χρόνο. Το Go Engage βοηθάει τους καινούριους υπαλλήλους να κατανοήσουν την κουλτούρα του οργανισμού, τις αρχές, διαδικασίες και δραστηριότητες του με διασκεδαστικό και καθηλωτικό τρόπο. Επιτρέπει στο νέο μέλος του προσωπικού να κάνει ερωτήσεις χωρίς αναστολές και επιστρέφει ξανά και ξανά για να κατοχυρώσει την κατανόηση του. Αυτό βοηθάει τον καινούριο υπάλληλο να συνεισφέρει γρήγορα στην επιτυχία του οργανισμού, η οποία στη συνέχεια αναπτύσσει το αίσθημα του ότι ανήκει κάπου και του σεβασμού για τον εαυτό του και τους άλλους. Επιπλέον, ενθαρρύνουν και όλο το προσωπικό καθώς βοηθάνε ανεπίσημα στην εκπαίδευση των καινούριων υπαλλήλων.

Οι δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία μύησης. Το Knowing Me Knowing You και το Quickfire για παράδειγμα, που ενθαρρύνουν τη δικτύωση, δεν είναι μόνο εκπληκτικά εργαλεία για την ενσωμάτωση του καινούριου προσωπικού αλλά παίζουν και σημαντικό ρόλο στη δημιουργία και καθιέρωση σχέσεων μεταξύ μιας ολόκληρης ομάδας. Μέσα από μια διασκεδαστική, ανεπίσημη κοινή εμπειρία, κάθε άτομο δημιουργεί μια θετική στάση απέναντι στους συναδέλφους του, η οποία αυξάνει τη χαρά στη δουλειά και την συνολική παραγωγικότητα. Το να δημιουργήσεις ένα αίσθημα αφοσίωσης και το αίσθημα ότι ανήκεις κάπου μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά μια καλοσχεδιασμένη διαδικασία μύησης που περιλαμβάνει όχι μόνο το καινούριο μέλος του προσωπικού αλλά ολόκληρη την ομάδα δημιουργεί τη βάση για συνεχή επιτυχία.

Δείτε αυτή τη συλλογή με αντίστοιχα δημοφιλή προγράμματα.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Ψάχνετε κάτι διαφορετικό;

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Σχετικές Μελέτες Περιπτώσεων