The Big Picture

Δημιουργία τεράστιου έργου τέχνης με ομαδική συνεργασία

1 - 3 ώρες
Σε Εσωτερικό και Εξωτερικό Χώρο
Συνεργατική Δραστηριότητα
12 - Απεριόριστο

Σχετικά με

Όλοι ξέρουν ότι που και που είναι σημαντικό να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να κοιτάζουμε τη «μεγάλη εικόνα», ειδικά όταν αναφερόμαστε σε έναν οργανισμό και στο πως λειτουργούν και επικοινωνούν οι άνθρωποι μέσα σε αυτόν. Στο The Big Picture η σημασία της ομαδικής δουλειάς, της συνεργασίας και της επικοινωνίας ενισχύεται μέσα από τη διαδικασία δημιουργίας ενός μοναδικού έργου τέχνης πραγματικά επικών διαστάσεων.

Η δραστηριότητα The Big Picture ξεκινάει με τα άτομα να δημιουργούν μικρές ομάδες, κάθε μία από τις οποίες είναι υπεύθυνη να ζωγραφίσει έναν ή αρκετούς ξεχωριστούς καμβάδες. Κάθε καμβάς αποτελεί ένα μικρό κομμάτι που θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του τελικού έργου τέχνης στο Big Picture. Οι ομάδες συλλέγουν πινέλα, μπογιά, ένα διάγραμμα που περιβάλλει τον ατομικό τους καμβά και ένα λευκό καμβά. Μετά ξεκινάνε ως ομάδα να αναμιγνύουν τις μπογιές για να δημιουργήσουν τα σωστά χρώματα και να ζωγραφίσουν στον καμβά τους.

Σύντομα στην άσκηση οι ομάδες κατανοούν ότι για να πετύχει το έργο τέχνης στο σύνολο του πρέπει να συνεργαστούν με τις άλλες ομάδες και όχι να τις ανταγωνιστούν. Έχοντας αυτό στο μυαλό, συμβουλεύονται και συνεργάζονται με τις ομάδες που έχουν καμβάδες, οι οποίοι ενώνονται με τους δικούς τους, για να είναι σίγουροι ότι οι γραμμές και τα χρώματα ταιριάζουν. Κάνοντας το αυτό, βλέπουν τη «μεγάλη εικόνα» (Big Picture) και όχι μόνο την εικόνα της ομάδας τους για να βεβαιωθούν ότι κάθε καμβάς ταιριάζει απόλυτα με τους υπόλοιπους και το τελικό αποτέλεσμα θα στεφθεί με επιτυχία.

Μόλις ολοκληρωθεί, ενώ οι συμμετέχοντες πηγαίνουν σε έναν άλλο χώρο για διάλειμμα, συλλέγονται όλοι οι καμβάδες, τοποθετούνται όλοι σε πλαίσιο και το τελικό έργο τέχνης κρύβεται πίσω από ένα μεγάλο πανί. Το αποκορύφωμα του The Big Picture είναι η τελική αποκάλυψη, όπου μετά από μια μικρή αναφορά, το αριστούργημα φανερώνεται στους συμμετέχοντες για πρώτη φορά. Συνήθως ακούγονται ζητωκραυγές και ένα ενθουσιώδες χειροκρότημα.

Μαθησιακά Αποτελέσματα

Πριν τη δραστηριότητα, οι γραφίστες μας συνεργάζονται μαζί σας για να δημιουργήσετε ένα έργο τέχνης που θα αντιπροσωπεύει τους στόχους, τις αξίες, την αποστολή και το όραμα σας. Έπειτα, εκείνη την ημέρα η ομάδα σας ξαναφτιάχνει αυτό το μοναδικό έργο τέχνης σε μια τεράστια κλίμακα δημιουργώντας κυριολεκτικά ένα όραμα για το μέλλον. Φιλόδοξο και με μια θεαματική αποκάλυψη, το Big Picture είναι πραγματικά μια χρυσή στιγμή για κάθε εταιρεία για να γιορτάσει ένα κοινό όραμα και να συμπεριλάβει τους υπαλλήλους του σε αυτό.

Από το ξεκίνημα της ιδέας πριν από 15 χρόνια, το Big Picture έχει βελτιωθεί για να εξασφαλίσει τα πολλαπλά επίπεδα επικοινωνίας μεταξύ των ομάδων. Αυτό επιδεικνύει πως η συνεργασία, η δικτύωση και η επικέντρωση σε μια μεγάλη εικόνα μπορούν να οδηγήσουν σε μοναδικά αποτελέσματα. Το αντιπροσωπευτικό αριστούργημα που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα σας εξυπηρετεί ως εργαλείο αξιολόγησης αλλά και ως μια υπενθύμιση των όσων μαθαίνετε από αυτή τη δραστηριότητα – μπορείτε επίσης να το εγκαταστήσετε και στο χώρο εργασίας σας.

Related Testimonial

«Πραγματικά διασκεδάσαμε. Το Big Picture ήταν άκρως εκπαιδευτικό. Η ομάδα σας ήταν ενημερωμένη και γεμάτη επαγγελματισμό. Ήξεραν τι απαιτούνταν από αυτούς και τα εφάρμοσαν εύκολα. Η ομάδα EXCO έδειξε τρομερές αλλαγές και ομαδικό πνεύμα μεταξύ της αλλά και με τους συνεργάτες της.»

USAID

together apartRemote - Hybrid - Multilocation

Αυτή η δραστηριότητα έχει σχεδιαστεί τόσο για συναντήσεις και εκδηλώσεις σε φυσική τοποθεσία (In-Person), όσο και για απομακρυσμένες (Remote) και υβριδικές (Hybrid) ομάδες αλλά και για ομάδες που βρίσκονται σε πολλές διαφορετικές τοποθεσίες. Εάν η ομάδα σας εργάζεται από το σπίτι, σε διαφορετικά γραφεία ή σε διαφορετικές χώρες, ρωτήστε μας για την απομακρυσμένη ή υβριδική έκδοση αυτής της δραστηριότητας. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μάθετε πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτήν την εμπειρία για την ομάδα σας.

Team Assessment Tool Logo

Team Assessment Tool

Μια δραστηριότητα που ταιριάζει ιδανικά με ένα στοχευμένο debrief στο τέλος μια ομαδικής δραστηριότητας. Για να βελτιώσετε τις ευκαιρίες για μάθηση και να κάνετε αυτή τη συνάντηση της ομάδας σας ακόμα πιο ουσιαστική, ολοκληρώστε την εμπειρία σας με τη μοναδική και ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή μας. Ενα στοχευμένο debrief χρησιμοποιώντας το Team Assessment Tool θα καταλήξει σε διαρκή αποτελέσματα και μετρήσιμες ενέργειες, ενισχύοντας τη συνοχή της ομάδας, την προσωπική ανάπτυξη των μελών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και, ως εκ τούτου, την αύξηση της απόδοσης. Find Out MoreContact Us