the unifying power of music

Η ενωτική δύναμη της μουσικής

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐ 2018 από Guy Baker

Ακούγοντας τους πελάτες μας, συνειδητοποιήσαμε την ανάγκη για μοναδικά προγράμματα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που επικεντρώνονται στην ευεξία των υπαλλήλων, τη δέσμευση τους και τη μετασχηματιστική σκέψη. Έρευνες δείχνουν ότι η πολυπλοκότητα που περιλαμβάνεται στην εξάσκηση και εκτέλεση της μουσικής βοηθάει στη νοητική εξέλιξη καθώς ανοίγονται καινούρια μονοπάτια κατά τη διαδικασία. Αυτή η διαδικασία αυξάνει τις νευρολογικές συνδέσεις που συνδέονται με τη λήψη αποφάσεων, τη μνήμη, τη δημιουργικότητα και την διαύγεια της σκέψης.

Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο ότι συμμετέχοντας με τη μουσική, είτε ακούγοντας, μαθαίνοντας ή παίζοντας τη μαζί με άλλους οδηγεί σε μεγαλύτερα ποσοστά προσωπικής ευεξίας. Η μουσική έχει βασικό ρόλο στη ρύθμιση των συναισθημάτων και στην ανάπτυξη συναισθημάτων ενότητας μέσα σε μια ομάδα.

Έχοντας αυτή την έρευνα στο μυαλό, η ομάδα ανάπτυξης στην Catalyst Global έχει δημιουργήσει αρκετά επιτυχημένα προγράμματα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος βασισμένα στη μουσική, αυτό που ξεχωρίζει είναι το Beatswork, ένα συνέδριο όπου οι ομάδες παίζουν τύμπανα, και το Orchestrate στο οποίο μια ομάδα ανθρώπων μαθαίνει να παίζει σαν μια ορχήστρα σε λιγότερο από 2 ώρες. Γνωρίζαμε, ωστόσο, για τις οικονομικές και χρονικές απαιτήσεις που απαιτεί το Orchestrate, ένα πρωτοπόρο προϊόν. Με βάση αυτό το σκεπτικό, συνεργαστήκαμε με ειδικούς στη μουσική για να αναπτύξουμε μια λιγότερο ακριβή εναλλακτική που θα έδινε τα ίδια αποτελέσματα σε λιγότερο χρόνο. Το αποτέλεσμα είναι το Crescendo.

Η επικέντρωση του Crescendo είναι να καθοδηγήσουμε μια ομάδα ανθρώπων να παίξουν σε μια μπάντα εγχόρδων σε λιγότερο από μία ώρα. Στο Crescendo, με την καθοδήγηση δύο ειδικών εκπαιδευτών, η ομάδα σας εισάγεται στα βιολιά και τις βιόλες και διδάσκεται να παίζει μια μοναδική σύνθεση που έχουμε δημιουργήσει ειδικά για το πρόγραμμα ομαδικότητας. Ακόμη κι αν η ομάδα σας δεν έχει σχέση με τα μουσικά όργανα, στο τέλος της ώρας θα ενωθούν όλοι μαζί (με τη βοήθεια μιας μουσικής ηχογράφησης) για να δημιουργήσουν όμορφη μουσική. Εγγυημένα!

Παρουσιάσαμε την πρώτη μας δραστηριότητα κλασικής μουσικής με το όνομα ‘Orchestrate,’ το 2006. Από τότε πολλοί πελάτες έχουν ανταποκριθεί στη δοκιμασία αυτή. Ήταν μια εκπληκτική επιτυχία για εμάς σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι πάντα η αγαπημένη επιλογή των πελατών. Καθώς περνούσαν τα χρόνια, αναγνωρίζαμε ότι υπήρχαν αρκετοί πελάτες που ήθελαν να βιώσουν τη δραστηριότητα της κλασικής μουσικής, αλλά δεν είχαν το χρόνο και τα χρήματα για να συμπεριλάβουν το Orchestrate στο πρόγραμμα τους. Για αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε το Crescendo. Το Crescendo παρουσιάζει μια οικονομική εναλλακτική λύση που μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στο πρόγραμμα ενός πολυάσχολου συνεδρίου. Και όλα αυτά γίνονται μέσα σε μια αίθουσα. Έτσι δεν υπάρχει ανάγκη να βγείτε έξω.
Ο Διευθυντής της Catalyst Global Mark Davenport εξηγεί πως δημιουργήθηκε το Crescendo


Το Crescendo διανέμεται σε όλο τον κόσμο μέσω του δικτύου της Catalyst Team Building.








Guy Baker

Ιδρυτικός Διευθυντής της Catalyst Global

Ο Guy οραματίστηκε τη δημιουργία & ανάπτυξη ιδεών ομαδικότητας και μετά προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τα πλεονεκτήματά τους.

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα