Κάντε το Πρωτοχρονιάτικο πάρτι μια μεγάλη επιτυχία

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτ 2022 από Esther Daniel

Τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι πρέπει να είναι μια ώρα διασκέδασης και γιορτής για όλο το προσωπικό. Μπορούν, ωστόσο, να δημιουργήσουν πολλές σκέψεις για τους επαγγελματίες του Ανθρώπινου Δυναμικού. Περισσότεροι από το 78% των ιδιοκτητών επιχειρήσεων επιβεβαιώνουν ότι έχουν συναντήσει προβλήματα στις Χριστουγεννιάτικες συναθροίσεις. Είναι απαραίτητο λοιπόν να πάρετε μέτρα για να αποφύγετε μερικά θέματα. Το να λάβετε υπόψη σας τη διαφορετικότητα των υπαλλήλων και να προσπαθήσετε να εξισορροπήσετε την ενσωμάτωση τους ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται ότι όλοι γνωρίζουν πως δεν είναι υποχρεωτικό να παρακολουθήσουν, είναι ένα σημείο που πρέπει να προσέξετε. Θυμηθείτε, δεν αρέσουν σε όλους τα πάρτι αλλά και ούτε γιορτάζουν όλοι τα Χριστούγεννα!

Οδηγίες σχετικά με την Συμπεριφορά & τους Κανόνες Ένδυσης

Είναι σημαντικό να προσφέρετε ξεκάθαρες οδηγίες σχετικά με την κατάλληλη συμπεριφορά και τους κανόνες ένδυσης. Πάλι πρέπει να εξασφαλίσετε ότι υπάρχει ισορροπία μεταξύ της διασκέδασης ενώ κάνετε το περιβάλλον κατάλληλο, ασφαλές & ικανό να περιλαμβάνει τους πάντες. Αν παρέχετε ποτά, σκεφτείτε και τις συνέπειες. Προσλάβετε προσωπικό για το μπαρ που θα είναι σε εγρήγορση αν κάποιοι υπάλληλοι μεθύσουν και μην δίνετε δωρεάν ποτά όλο το βράδυ. Θυμηθείτε, είναι ένα Χριστουγεννιάτικο πάρτι της εταιρείας και όχι κραιπάλη μέχρι το πρωί! Και να έχετε υπόψη σας πως υπάρχουν και κάποιοι στο προσωπικό σας που δεν πίνουν αλκοόλ για προσωπικούς ή θρησκευτικούς λόγους. Σκεφτείτε να προσθέσετε μια αξιόλογη δραστηριότητα που θα οργανώσει την εκδήλωση και θα προσφέρει το επιπλέον προνόμιο του να κάνει τους συμμετέχοντες να σκεφτούν την κατάλληλη συμπεριφορά με φυσικό και λιγότερο επιτακτικό τρόπο.

Δικτύωση & Δημιουργία Σχέσεων

Με μια αύξηση στις απομονωμένες ομάδες και στην εργασία από το σπίτι, για μερικές επιχειρήσεις τα Χριστούγεννα είναι η κατάλληλη περίοδος του χρόνου να συναντηθούν και να γνωριστούν. Ψάξτε να βρείτε τρόπους για να δημιουργήσετε σχέσεις και να ενδυναμώσετε τους ήδη υπάρχοντες δεσμούς. Ένα αξιομνημόνευτο τέλος του ετήσιου πάρτι μπορεί να είναι σημαντικό στη διατήρηση βασικών μελών του προσωπικού. Είναι επίσης η ιδανική ευκαιρία να ενισχύσετε τις βασικές αξίες ή να επισπεύσετε τη δικτύωση ενσωματώνοντας μια δραστηριότητα στρατηγικά σχεδιασμένη για τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος.

Αποτελέσματα, χρονικό περιθώριο και τοποθεσία

Το να επιλέξετε την κατάλληλη δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να κάνετε τους πάντες να συμμετέχουν και να έχετε θετικά αποτελέσματα. Είτε ψάχνετε για μια ιδέα για Χριστουγεννιάτικο πάρτι με σκοπό να σπάσετε τον πάγο, να ξεκινήσετε μια συζήτηση ή να ξεκινήσετε τους εορτασμούς, υπάρχουν άπειρες επιλογές διαθέσιμες. Αν δουλεύετε συνέχεια με έναν πάροχο ανάπτυξης δημιουργικού πνεύματος, θα ξέρουν την ομάδα σας και θα καταλαβαίνουν το συνολικό όραμα της εταιρείας σας και την κουλτούρα σας κάνοντας τη διαδικασία πολύ πιο εύκολη. Ο καθορισμός της τοποθεσίας, του αριθμού και της πληθυσμιακής ομάδας των συμμετεχόντων είναι επίσης σημαντικό. Πολλές εταιρείες επιλέγουν να βγουν έξω στον καθαρό αέρα με ένα κυνήγι θησαυρού βασισμένο σε GPS με γιορτινό θέμα, όπως το Go Team. Ομαδικά κουίζ βασισμένα στο tablet σε εσωτερικό χώρο, όπως το Push It! και το Quickfire, ζωντανεύουν τα Χριστουγεννιάτικα πάρτι και βοηθούν τους ανθρώπους να δικτυωθούν, να γελάσουν και να εκτιμήσουν τις διαφορετικές ικανότητες του καθενός γρήγορα και χωρίς κόπο. Είτε σε εσωτερικό είτε σε εξωτερικό χώρο αυτά τα προγράμματα βασισμένα σε εφαρμογές είναι άκρως συναρπαστικά γεφυρώνοντας το χάσμα των γενεών και μπορούν εύκολα να προσαρμοστούν για να ταιριάξουν σε κάθε κατάσταση και να ενισχύσουν τις αξίες της εταιρείας.

Προσφέροντας

Με βάση το αληθινό πνεύμα προσφοράς των Χριστουγέννων υπάρχει μια αύξηση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και σε ομαδικές δραστηριότητες σχετικές με φιλανθρωπικούς οργανισμούς όπου οι συνάδελφοι έχουν άμεση επίδραση στην τοπική τους κοινότητα και προσφέρουν σε λιγότερο προνομιούχες ομάδες. Έρευνα δείχνει ότι οι υπάλληλοι εκτιμούν αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες και είναι περισσότερο έτοιμοι να πάρουν μέρος σε μια δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που θα έχει έναν αξιόλογο σκοπό. Υπάρχουν άφθονα τέτοια προγράμματα ανάμεσα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε. Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία ποδηλάτων και η κατασκευή παιχνιδιών για λιγότερο προνομοιούχα παιδιά, γήπεδα για mini-golf φτιαγμένα από συσκευασμένα προϊόντα φαγητού τα οποία στο τέλος πηγαίνουν σε έναν τοπικό φιλανθρωπικό οργανισμό, προγράμματα δεντροφύτευσης και άλλα παρόμοια. Η Catalyst Global συνεργάζεται με την παγκόσμια πρωτοβουλία προσφοράς B1G1 για να δημιουργήσει το Go Give. Μια διασκεδαστική και αρκετά εμβυθιστική ομαδική δραστηριότητα βασισμένη σε εφαρμογή όπου οι πόντοι μετατρέπονται σε αντίκτυπο για επιλεγμένους φιλανθρωπικούς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

Αυτή είναι μια αξέχαστη Χριστουγεννιάτικη συγκέντρωση!

Esther Daniel

Head of Partner Engagement Strategy στη Catalyst Global

Εξασφαλίζει την οργανωτική αποδοτικότητα μέσω στρατηγικών δέσμευσης των συνεργατών του δικτύου.

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα