knowing me knowing you work styles

Τονωτικά και Icebreakers

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιαν 2019 από Mark Davenport

Συναντιούνται άτομα από διαφορετικά γραφεία; Κάνετε ένα πολυάσχολο συνέδριο πολλών εταιρειών; Όταν οι άνθρωποι συναντιούνται, μπορεί να είναι δύσκολο να ενθαρρύνετε την κοινωνικοποίηση ή να χαρίσετε ευκαιρίες δικτύωσης, ειδικά αν είναι άγνωστοι μεταξύ τους ή μέλη ομάδων που δεν συνεργάζονται. Τα icebreakers δίνουν στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωριστούν σιγά-σιγά μεταξύ τους, χωρίς να χρειάζεται να σταθούν μπροστά σε όλους ή να ξεχωρίσουν. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τα τονωτικά παιχνίδια στα μέσα ενός μεγάλου συνεδρίου είναι ένας υπέροχος τρόπος να ξαναδώσετε ενέργεια στους συμμετέχοντες και να τους ανανεώσετε μετά από τη στάση τους σε ένα σημείο για πολύ ώρα.

Αποφύγετε τις περίεργες εισαγωγές και τα διαπροσωπικά εμπόδια με τα φανταστικά μας icebreakers και τα τονωτικά παιχνίδια ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος. Η τέλεια δικαιολογία για να κάνετε τους συμμετέχοντες να συζητήσουν ενώ παράλληλα εισάγετε ένα διασκεδαστικό διάλειμμα ή αρχή στην εκδήλωση της επιχείρησής σας.

networking

Τι είναι τα Icebreakers και τα Τονωτικά;

Ο καλύτερος τρόπος να περιγράψουμε ένα icebreaker ή τονωτικό είναι μια σύντομη, παιχνιδοποιημένη άσκηση δικτύωσης που ενθαρρύνει τα άτομα να μιλήσουν ο ένας στον άλλο ή να μάθουν λίγα πράγματα για τα δυνατά στοιχεία ή τις αδυναμίες των άλλων. Πάρτε για παράδειγμα το Face to Face. Είναι ένα άμεσης επικοινωνίας icebreaker που κάνει τα μέλη της ομάδας να μαθαίνουν για τα κοινά ενδιαφέροντα των άλλων δημιουργώντας ισχυρούς διαπροσωπικούς δεσμούς και γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον.

Από την άλλη, το τονωτικό Mexican Railway κάνει τις ομάδες να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για να είναι οι πρώτες που θα κατασκευάσουν και θα λειτουργήσουν τους σιδηροδρόμους τους. Είναι περισσότερο σωματική δραστηριότητα σε σχέση με το Face to Face και δίνει λιγότερο χρόνο στη δικτύωση, αντί να επικεντρώνεται στην ομαδική δουλειά και στη βελτίωση της δυναμικής της ομάδας.

energisers and icebreakers

Γιατί να χρησιμοποιήσετε Ice Breakers και Τονωτικά;

Ακόμη και τα πιο κοινωνικά άτομα χρειάζονται ένα μικρό σπρωξιματάκι για να είναι σε εγρήγορση όταν βρίσκονται σε ένα συνέδριο ή ένα επιχειρηματικό meeting, ειδικά όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που δε γνωρίζουν ή βρίσκονται ανάμεσα σε πολλούς συμμετέχοντες. Δικαιολογημένα, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται μια δικαιολογία για να ανοιχτούν και να αρχίσουν να συζητάνε και να κοινωνικοποιούνται με τους γύρω τους. Μόλις οι συμμετέχοντες ενεργοποιηθούν, ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσουν με αυτούς που βρίσκονται γύρω τους, βελτιώνοντας αυτόματα την ατμόσφαιρα. Το να τους βοηθήσεις να κάνουν την αρχή, όμως, μπορεί να είναι λίγο δύσκολο.

Τα icebreakers ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος είναι ένας υπέροχος τρόπος να βοηθήσετε τους συμμετέχοντες να βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους με διασκεδαστικούς τρόπους που προσφέρουν κίνητρα και δίνουν στα άτομα μια δικαιολογία να συζητήσουν και να γνωρίσουν αυτούς με τους οποίους συνεργάζονται. Μια καλή άσκηση icebreaker μπορεί αμέσως να χαλαρώσει την ατμόσφαιρα και να κάνει τους συμμετέχοντες να αισθάνονται πιο άνετα με τον εαυτό τους και στο να προσεγγίζουν καινούρια άτομα.

Τα Τονωτικά κάνουν αυτό που λέει και το όνομά τους. Έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν ξανά ενέργεια σε ένα κοινό που μπορεί να κάθεται αρκετές ώρες σε ένα meeting, ένα συνέδριο ή μια ομιλία και βοηθάνε στην αναζωογόνηση του συνόλου που μπορεί να αισθάνεται λίγο κουρασμένο. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να καθαρίσετε τις σκέψεις των συμμετεχόντων και να τους βοηθήσετε να νιώσουν έτοιμοι και δεκτικοί για το απόγευμα ή για το υπόλοιπο του meeting ή του συνεδρίου.

Οι δραστηριότητες για τα ice-breaker και για τα τονωτικά μπορεί να είναι ένας φανταστικός τρόπος να δώσετε κίνητρα στους συμμετέχοντες και να τους εμπνεύσετε να σκεφτούν αντισυμβατικά και να εξερευνήσουν μονοπάτια σκέψης που μπορεί να μην σκέφτονταν μόνοι τους. Ιδανική επιλογή για να κάνετε brainstorming ή πριν τις ομαδικές συζητήσεις.

ice breakers

Γιατί να προσλάβετε την Catalyst Team Building για τα Ice Breakers και τα Τονωτικά;

Ως υπεύθυνος των εκδηλώσεων, είτε έχετε 20 είτε 2000 συμμετέχοντες, η οργάνωση μιας εκδήλωσης ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτό είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν υπάρχουν άλλα, περισσότερο πιεστικά πράγματα να κανονίσετε, όπως είναι το φαγητό, τα ποτά και η άνεση των συμμετεχόντων. Δραστηριότητες, όπως τα icebreakers και τα τονωτικά, συχνά μένουν στο περιθώριο.

Όταν προσλάβετε την Catalyst Team Building να διαχειριστεί τις εκδηλώσεις ή τις δραστηριότητες για το meeting της εταιρείας σας, δε θα έχετε μόνο μια πλήρως εκπαιδευμένη και με τις τελευταίες γνώσεις ομάδα ειδικών σε θέματα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για να συζητήσετε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας. Οι αρχηγοί των ομάδων μας θα καθοδηγήσουν τους συμμετέχοντες σε όλη τη διάρκεια της εμπειρίας δίνοντας σε εσάς το χρόνο να διαχειριστείτε τις μικρές λεπτομέρειες και να αφιερώσετε πέντε λεπτά στον εαυτό σας.

Η φιλική μας ομάδα ξεπερνάει τις προσδοκίες με στόχο να παραδώσει διασκεδαστικές icebreaker και τονωτικές εμπειρίες, οι οποίες όχι μόνο θα ωφελήσουν τους συμμετέχοντες αλλά θα τους χαρίσουν και μια αξέχαστη εμπειρία για την οποία θα μιλάνε και στα επόμενα συνέδρια.


Δείτε τη συλλογή μας για τα icebreakers και τονωτικά.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για μια δραστηριότητα που θα συμπληρώσει την κύρια εκδήλωσή σας.

Ζητήστε μια Προσφορά


Mark Davenport

Υπεύθυνος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων

Αναγνωρίζει τις καινούριες προοπτικές συνεργατών και διευκολύνει την απόκτηση τους στο δίκτυο της Catalyst Global

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα