developing leadership skills

Ανάπτυξη αποτελεσματικών δεξιοτήτων Hγεσίας

Δημοσιεύτηκε στις 6 Σεπ 2022 από Panagiotis (Panos) Papadopoulos

Σχετικά με την Ηγεσία

Η Ηγεσία είναι μια ευρεία έννοια, με μια μεγάλη ποικιλία ορισμών και προοπτικών. Όποιος επηρεάζει τη συμπεριφορά άλλων ανθρώπων προς έναν συγκεκριμένο στόχο εμπλέκεται ενεργά στην πράξη της Ηγεσίας. Αυτό λοιπόν που αναμένεται από έναν Ηγέτη είναι να δημιουργεί αποτελέσματα μέσω των ανθρώπων που ηγείται. Η Ηγεσία είναι από τη φύση της σχεσιακή. Η Ηγεσία συμβαίνει σε όλα τα επίπεδα εντός των οργανισμών και της κοινωνίας μας. Είναι περισσότερο μια δράση με σκοπό και όχι ένα είδος θέσης. Οι πραγματικοί Ηγέτες είναι αυτοί που καταφέρνουν να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων τους, δουλεύοντας αποτελεσματικά μέσω των συναισθημάτων. Οι Ηγέτες που θυμόμαστε είναι εκείνοι που μας έχουν βοηθήσει να ζήσουμε μια καλύτερη ζωή και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητές μας.

Η ανάγκη για αποτελεσματική Ηγεσία

Όλοι οι οργανισμοί και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη την αποτελεσματική Ηγεσία. Τη χρειαζόμαστε για να είμαστε πιο παραγωγικοί, πιο ανταγωνιστικοί και για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε αποτελεσματικά στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας. Χρειαζόμαστε επίσης την Ηγεσία για να γνωρίζουμε πού οδηγούμαστε και γιατί. Σε τελική ανάλυση, όλοι έχουμε την ανάγκη να εμπνευστούμε και να αφοσιωθούμε στο να υπηρετήσουμε έναν ανώτερο σκοπό που συνδέεται με τις αξίες μας και τον τρόπο που θέλουμε να ζούμε σε αυτόν τον κόσμο.

Ένας αποτελεσματικός Ηγέτης δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους του να πετύχουν. Καθορίζει την κατεύθυνση, δημιουργεί ένα συναρπαστικό όραμα και προσαρμόζεται σύμφωνα με την τρέχουσα κάθε φορά πραγματικότητα. Έχει να κάνει με το πού πρέπει να πάμε και γιατί, καθώς και με το να ορίσουμε το τι πρέπει να κάνουμε για να "πετύχουμε" ως ομάδα. Η Ηγεσία είναι δυναμική, συναρπαστική και εμπνευσμένη. Προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους, οι Ηγέτες έχουν ένα θεμελιώδες καθήκον, να δημιουργήσουν μια δεξαμενή θετικής ενέργειας και θετικών συναισθημάτων, που θα απελευθερώσουν τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων που ηγούνται. Συνεπώς, η αποτελεσματική ηγεσία έχει να κάνει με το στυλ Ηγεσίας.

developing leadership skills

Στυλ Ηγεσίας και προσεγγίσεις

Καθώς όλοι οι άνθρωποι έχουν έναν προτιμώμενο τρόπο δράσης σε όλες τις πτυχές της ζωής τους, είναι προφανές ότι οι Ηγέτες έχουν επίσης ένα προτιμώμενο στυλ ηγεσίας, σύμφωνα με την προσωπική τους τάση. Ωστόσο, οι αποτελεσματικοί Ηγέτες δεν βασίζονται μόνο σε αυτό. Αντίθετα, έχουν αναπτύξει την ικανότητα να διαγιγνώσκουν κάθε κατάσταση που αντιμετωπίζουν και να προσαρμόζουν την προσέγγισή τους και το ηγετικό στυλ τους ανάλογα, προκειμένου να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα μέσω των ανθρώπων τους. Η προσέγγιση που λειτουργεί καλύτερα σε μια συγκεκριμένη κατάσταση εξαρτάται από τις δεδομένες συνθήκες, το εργασιακό περιβάλλον και τις ανάγκες του οργανισμού και των ανθρώπων σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Υπάρχουν διάφορα στυλ Hγεσίας. Η πρώτη σημαντική μελέτη για τα στυλ Ηγεσίας πραγματοποιήθηκε το 1939 από τον Kurt Lewin, ο οποίος οδήγησε μια ομάδα ερευνητών στον εντοπισμό διαφορετικών στυλ ηγεσίας (Lewin, Lippit, White, 1939). Ο Daniel Goleman, ο Richard Boyatzis και η Annie McKee περιέγραψαν έξι διαφορετικά στυλ συναισθηματικής ηγεσίας στο βιβλίο τους "Primal Leadership", το 2002. Αυτά τα έξι στυλ ηγεσίας είναι τα ακόλουθα: Visionary - Coaching – Affiliative – Democratic – Pacesetting – Commanding.

developing leadership skills

Η ανάγκη για ευελιξία στο στυλ Ηγεσίας

Η ευελιξία στα στυλ Ηγεσίας είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική Ηγεσία. Σύμφωνα με τον Daniel Goleman, κάθε ένα από τα στυλ Ηγεσίας έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, και το καθένα έχει διαφορετική επίδραση στα συναισθήματα, τα κίνητρα και την απόδοση των ανθρώπων. Όλα τα στυλ πρέπει να χρησιμοποιούνται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με την κατάσταση. Οι Ηγέτες που έχουν ένα ευρύ φάσμα συναισθηματικών δεξιοτήτων μπορούν να αισθανθούν τον αντίκτυπο του στυλ που βρίσκεται στη ζώνη άνεσής τους και έχουν την ικανότητα να το εμπλουτίσουν με πτυχές από άλλα στυλ, προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις μιας δεδομένης κατάστασης.

Αξιοποιώντας το Team Building και τη βιωματική μάθηση για την ενίσχυση των Ηγετικών Δεξιοτήτων

Έχοντας αρκετά χρόνια εργασιακής εμπειρίας σε θέσεις Learning & Development, παρατήρησα πολλές φορές την ανάγκη των ανθρώπων για ‘μη παραδοσιακές’ προσεγγίσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για την ανάπτυξη δεξιοτήτων Ηγεσίας. Όλοι έχουμε συμμετάσχει σε εξαιρετικά χρήσιμα εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με την Ηγεσία, ωστόσο ακόμα οι άνθρωποι αναζητούν ένα πιο ανοιχτό και χαλαρό πλαίσιο προκειμένου να αισθάνονται ασφαλείς για να συζητήσουν και να μοιραστούν θετικές ή αρνητικές εμπειρίες και μελλοντικές ανησυχίες. Και πιστεύω ακράδαντα ότι, η αλλαγή του πεδίου και η μετάβαση από μια τυπική τάξη καθοδηγούμενη από εκπαιδευτές σε ένα πεδίο «σοβαρού παιχνιδιού» εξυπηρετεί τέλεια αυτού του είδους την ανάγκη.

Θα έλεγα ότι το Teambuilding και η βιωματική μάθηση επίσης, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τους Ηγέτες να κατανοήσουν καλύτερα τον αντίκτυπό τους στους ανθρώπους τους. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, οι Ηγέτες μπορούν να εξερευνήσουν νέους τρόπους να κάνουν πράγματα, ενώ αλληλοεπιδρούν, μοιράζονται σκέψεις, μαθαίνουν νέες προσεγγίσεις, παίζουν και περνούν καλά με ουσιαστικό τρόπο. Και όλα αυτά σε ένα ασφαλές και άκρως ελκυστικό περιβάλλον.

developing leadership skills

Σχετικά με το ‘Leadership Stories’

Το Leadership Stories είναι ένα παιχνίδι με θέμα την Ηγεσία. Είναι ένα διασκεδαστικό εργαλείο με σκοπό τη μάθηση, όπου οι συμμετέχοντες καλλιεργούν τις γνώσεις τους και εξασκούν τις ηγετικές τους ικανότητες ξεπερνώντας διάφορες επιχειρηματικές προκλήσεις, που τις ονομάζουμε Leadership Stories. Πρέπει να κάνουν αυτό το ταξίδι μάθησης μαζί με έναν χαρακτήρα που τους έχει ανατεθεί στην αρχή του παιχνιδιού. Στόχος τους είναι να πάρουν την καλύτερη απόφαση σε κάθε ιστορία και να κερδίσουν πόντους. Είναι ένα παιχνίδι που προκαλεί μεγάλη σκέψη και ισχύει για όλους όσοι βρίσκονται στο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχουν ή επιθυμούν να αποκτήσουν ηγετική θέση.

Επικοινωνήστε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς το Leadership Stories και άλλες δραστηριότητες μας μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους σας να γίνουν καλύτεροι Ηγέτες και να οδηγήσουν πιο επιτυχημένες, εμπνευσμένες και αφοσιωμένες ομάδες.

Ο Πάνος είναι o Managing Partner της εταιρείας Visible – Catalyst Ελλάδας

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα