Η IHG εστιάζει στην στρατηγική & τη διαπραγμάτευση

Δημοσιεύθηκε στις 3 Φεβ 2018

Η IHG απογείωσε την ετήσια Συνάντηση Ηγετών της Κίνας με ένα απόγευμα γεμάτο διασκεδαστικές διαδραστικές δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος για να βοηθήσει την ενίσχυση βασικών μηνυμάτων του συνεδρίου - Ομαδική Συνεργασία, Επικοινωνία, Νέοι Τρόποι Εργασίας, Εστίαση στην Εξυπηρέτηση Πελατών. Διοργανώθηκε στο Crowne Plaza Suzhou, όπου ομάδες Αντιπροέδρων, Περιφερειακών Διευθυντών, Περιφερειακών & Τοπικών Γενικών Διευθυντών συμμετείχαν στο Bean around the World ως ενίσχυση της βασικής μάθησης σε αυτό το διασκεδαστικό εμπειρικό επιχειρηματικό παιχνίδι.

Η πρώτη συνεδρία του απογεύματος αποτελούνταν από την τονωτική, συνεργατική δραστηριότητα για το σπάσιμο του πάγου Knowing Me, Knowing You. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονταν να συναντήσουν όσο περισσότερους συναδέλφους μπορούσαν ανακαλύπτοντας πράγματα που έχουν κοινά. Όσοι συναντήθηκαν μετά καταμετρήθηκαν οδηγώντας σε νικητήριες ομάδες και άτομα.

Bean Around the World

Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας Bean Around the World, οι ομάδες εργάστηκαν ως συνδικάτα του καφέ, αγοράζοντας και πουλώντας κόκκους καφέ για να έχουν το μεγαλύτερο κέρδος. Αφού έλαβαν συγκεκριμένες οδηγίες και πληροφορίες για την αγορά, η αίθουσα γέμισε ενέργεια καθώς οι ομάδες συζητούσαν την καλύτερη στρατηγική, διαπραγμάτευση και ανταλλαγή εμπορεύματος με τις άλλες ομάδες.

business game

Κάποια στιγμή στο παιχνίδι εισάγονταν ένα βασικό στοιχείο αλλαγής αναγκάζοντας τις ομάδες να προσαρμόσουν γρήγορα την στρατηγική τους οδηγώντας τους σε ξέφρενες διαπραγματεύσεις. Γινόταν μια αγωνιώδες δημοπρασία μεταξύ δύο ομάδων για να πάρουν την τελευταία προμήθεια των πολύτιμων κόκκων του καφέ.

Ανταγωνιστικό ή Συνεργατικό;;

Αυτό που φαινόταν αρχικά ως μια απλή ανταγωνιστική δραστηριότητα, αποκαλύφτηκε στην πορεία να είναι μια άσκηση ενός κοινού οράματος και ανταγωνιστικής συνεργασίας καθώς τα χρήματα και ο καφές των συνδικάτων καταμετρούνταν και το συνδικάτο με το μεγαλύτερο ποσό κέρδιζε την άσκηση.

“Η Team Building Asia αφιέρωσε χρόνο να κατανοήσει απόλυτα αυτό που θέλαμε να πετύχουμε κι έτσι κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα που θα αντιπροσώπευε τον στόχο μας. Η εμπειρία τους με την IHG επιβεβαίωνε ότι οι δραστηριότητες ήταν προσαρμοσμένες στην αποστολή και τις αξίες μας. Οι συμμετέχοντες πέρασαν ωραία γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο και εξασκώντας καινούριους τρόπους συνεργασίας προς ένα κοινό όραμα. Η διοργάνωση ήταν εξαιρετική, πράγμα το οποίο εξασφάλισε ένα διασκεδαστικό και αξέχαστο απόγευμα για όλους. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα και ανυπομονούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την TBA στο μέλλον.”

Winnie Ng, Αντιπρόεδρος, Ανθρώπινο Δυναμικό, Greater China, IHG

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων