Οι ηγέτες της Jones Lang Lasalle για την οπτική ταυτότητα

Δημοσιεύθηκε στις 28 Μαΐ 2014

Το ξενοδοχείο Traders στο λιμάνι Puteri στο Johor ήταν ο χώρος στον οποίο διοργανώθηκε το Συνέδριο των 100 Αρχηγών της IFM. Με στόχο να δημιουργήσουν ενότητα και μια οπτική ταυτότητα για το συνέδριο, 120 αρχηγοί από την Jones Lang Lasalle πήραν μέρος στην συνεργατική δραστηριότητα ανάπτυξης της ομαδικότητας, την Big Picture, η οποία και «στήθηκε» από τον συνεργάτη της Catalyst Global στην Μαλαισία, την Asia Ability.

Τι συνέβη εκείνη την ημέρα;

Για κινητοποιηθούν μετά το μεσημεριανό γεύμα της πρώτης μέρας του συνεδρίου των Ηγετών της IFM, 120 ηγέτες από την Jones Lang Lasalle ενημερώθηκαν για την εκτέλεση, τη ροή, τους στόχους και τους κανόνες της δραστηριότητας ανάπτυξης της ομαδικότητας, γνωστή ως Big Picture από τους συνεργάτες της Catalyst Global στη Μαλαισία,, την Asia Ability.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 6 ομάδες. Εξοπλίστηκαν με καμβάδες και μια οδηγίες ζωγραφικής, φόρεσαν τα μαντήλια τους και ήταν έτοιμοι να ξεκινήσουν την καλλιτεχνική τους εργασία. Πριν να ξεκινήσουν, οι ομάδες συμμετείχαν σε μια σειρά από κουίζ ερωτήσεων για να κερδίσουν πινέλα, μπογιές καθώς και δοχεία προκειμένου να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Σύντομα ανακάλυψαν ότι πρέπει να συνεργαστούν με τις γύρω ομάδες ώστε οι καμβάδες τους στο τέλος να συνθέσουν μια συνολική εικόνα. Γρήγορα κατάλαβαν την σημασία της συνεργασίας με τις άλλες ομάδες και σύντομα η αίθουσα δραστηριοτήτων γέμισε ζωή και κίνηση, καθώς οι συμμετέχοντες πήγαιναν από εδώ και από εκεί ζητώντας διαφορετικά χρώματα και προσπαθώντας να ταιριάξουν με τους καμβάδες τους με εκείνους των άλλων ομάδων.

Η Μεγάλη Αποκάλυψη

Ενώ οι συμμετέχοντες έκαναν ένα σύντομο διάλειμμα, σε ένα άλλο δωμάτιο οι καμβάδες ενώθηκαν κρυφά από τους συντονιστές της Asia Ability και ετοιμάστηκαν για τα τελικά αποκαλυπτήρια. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν με ενθουσιασμό, ανυπόμονοι να δουν τα αποτελέσματα της σκληρής δουλειάς τους. Μετά από μια σύντομη αντίστροφη μέτρηση, η "Μεγάλη Εικόνα" αποκαλύφθηκε υπό τον ήχο δυνατών χειροκροτημάτων και ενθουσιώδων κραυγών.Και οι 36 καμβάδες είχαν ενωθεί για να συνθέσουν μια τεράστια ζωγραφιά και οι συμμετέχοντες έβλεπαν πώς οι δικοί τους πίνακες συνέβαλαν στην «Μεγάλη Εικόνα». Με το επίσημο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να «χαζεύουν» το καλλιτέχνημα τεραστίων διαστάσεων, μιλώντας για την όλη εκδήλωσε και εκτιμώντας την επιτυχία των συνδυασμένων προσπαθειών τους.

Πραγματικά Αποτελέσματα

Με την συμμετοχή στο πρόγραμμα Big Picture, οι αντιπρόσωποι μαθαίνουν την σημασία της συνεργασίας και της επικοινωνίας, όχι μόνο μεταξύ των μελών της ομάδας τους, αλλά ανάμεσα σε όλα τα τμήματα και τις ομάδες. Η δραστηριότητα υπογραμμίζει επίσης την σπουδαιότητα όχι μόνο του να κάνετε τη δική σας δουλειά καλά, αλλά και να εξασφαλίσετε συνοχή και κοινή πορεία με τις άλλες ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων