Οι υπάλληλοι είναι το κλειδί για το μέλλον της Norgine

Δημοσιεύθηκε στις 28 Ιαν 2013

Οι εορτασμοί για τα 100α γενέθλια της Norgine Pharmaceuticals περιλάμβαναν 350 εκπροσώπους από 18 χώρες. Η εταιρεία χρησιμοποίησε τη δραστηριότητα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος The Big Picture για να τονίσει το κοινό όραμα και να υπενθυμίσει στους υπαλλήλους της ότι όλοι τους αντιπροσωπεύουν την επωνυμία της εταιρείας.

Σύνοψη Πελάτη

Η Norgine Pharmaceuticals έψαχνε μια εμπειρία ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος που θα τόνιζε το κοινό όραμα και τη συνειδητοποίηση ότι όλοι, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται, είναι σημαντικό κομμάτι του εταιρικού σήματος και της παρελθοντικής και μελλοντικής επιτυχίας της εταιρείας. Μια δραστηριότητα που θα ήταν εορταστική, κάτι που θα έσπαγε τον πάγο στην αρχή του συνεδρίου και θα ένωνε τους συμμετέχοντες. Η λύση έπρεπε να είναι συνεργατική, περιεκτική, κάτι που θα άφηνε στους συμμετέχοντες ένα κέρδος ακόμη και μετά την εκδήλωση. Ως ο αποκλειστικός κάτοχος αδείας των προϊόντων ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος της Catalyst στη Νότια Αφρική, η Dream Team Catalyst μπόρεσε να τους προσφέρει την αυθεντική δημιουργική δραστηριότητα ομαδικότητας, το The Big Picture, το οποίο πληρούσε όλα αυτά τα κριτήρια.

Συμβουλές & Προετοιμασία πριν την εκδήλωση

Πριν από την εκδήλωση, η Dream Team Catalyst συνεργάστηκε με τη Norgine Pharmaceupticals προκειμένου να ανακαλύψει τις ανάγκες της. Έκανε έρευνα για την εταιρεία, μίλησε με την ομάδα διεύθυνσης και έψαξε πληροφορίες από το προσωπικό όλων των τμημάτων και λειτουργιών του οργανισμού. Κατόπιν οι σχεδιαστές της Catalyst δημιούργησαν μια ψηφιακή εικόνα η οποία και αιχμαλώτισε την όλη αύρα της εταιρείας, το όραμά τους και απεικόνιζε τα 100 χρόνια επιτυχημένης πορείας, τις εταιρικές αξίες του, τα προϊόντα και τις φιλοδοξίες τους. Η ομάδα δέχτηκε πρόκληση στο να αναπαράγει αυτό το καλλιτεχνικό έργο σε γιγάντιο μέγεθος, χρησιμοποιώντας μπογιές και άλλα υλικά.

Τι έγινε εκείνη την ημέρα;

Κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 64 ομάδες. Όλες αυτές οι ομάδες έπρεπε να συνεργαστούν για να ζωγραφίσουν έναν γιγαντιαίο πίνακα φτιαγμένο από 128 ξεχωριστούς καμβάδες. Η κάθε ομάδα έπρεπε να επικοινωνεί και να συντονίζεται με την κάθε άλλη ομάδα προκειμένου να προσδιορίσουν το τι έπρεπε ακριβώς να ζωγραφίσουν στους καμβάδες τους και μετά να σιγουρευτούν ότι ταιριάζουν απόλυτα μέσα στον τεράστιο πίνακα. Οι περισσότεροι από τους αντιπροσώπους δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα και έπρεπε να βρουν καινοτόμους τρόπους έτσι ώστε το μήνυμα που ήθελαν να μεταφέρουν να γίνεται με τρόπο κατανοητό και αποτελεσματικό. Μόλις ολοκληρώθηκαν όλοι οι πίνακες, η ομάδα μας συγκέντρωσε τους ξεχωριστούς καμβάδες σε μια κατασκευή που είχαν φτιάξει από πριν, φτιάχνοντας το σύνολο ενσωματώνοντας οθόνες AV, για το τριήμερο συνέδριο. Μετά το πρωινό το επόμενο πρωί, η εικόνα αποκαλύφθηκε σε ένα χώρο γεμάτο έκπληκτους και αποσβολωμένους εκπροσώπους εν μέσω μιας παράστασης με πυροτεχνήματα και Αφρικανούς χορευτές και τραγουδιστές.

Αποτέλεσμα

Η εκδήλωση ήταν τεράστια επιτυχία. Στα αποκαλυπτήρια του The Big Picture, υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός και απόλυτη έκπληξη για το πόσο υπέροχο ήταν. Υπήρχαν δάκρυα χαράς, εναγκαλισμοί καθώς η ομάδα είδε τους απίστευτους καρπούς των προσπαθειών τους και έριξαν μια ματιά στις δυνατότητες που έχει ο καθένας τους, οι οποίες είχαν πάρει μορφή μπροστά τους, λαμβάνοντας χρήσιμα διδάγματα από αυτή την άσκηση τα οποία θα μπορούσαν να εφαρμόσουν και στον χώρο εργασίας τους.

Η εκδήλωσε κέρδισε ένα μεγάλο αριθμό διεθνών βραβείων και ακόμα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων μεταξύ των στελεχών της εταιρείας, ως η καλύτερη εκδήλωση ανάπτυξης ομαδικότητας που έχει διοργανωθεί ποτέ.

Όλες οι Μελέτες Περιπτώσεων