Βελτίωση Διαδικασίας

Η βελτίωση της διαδικασίας αποτελείται από τη μέθοδο αναγνώρισης, ανάλυσης και βελτίωσης μιας διαδικασίας για να ενισχύσετε την απόδοση.

people practising to improve their time connecting car components in Catalyst team building activity Need 4 Speed

Η αποδοτικότητα καθορίζει την έκταση στην οποία αποδίδει η διαδικασία σχετικά με τις προοπτικές της. Η βελτίωση της διαδικασίας αποτελείται από τη μέθοδο της αναγνώρισης, ανάλυσης και έπειτα της βελτίωσης της διαδικασίας για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα, το κόστος και η ποιότητα του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Αυτό γενικά οδηγεί στον καθορισμό των δραστηριοτήτων και των διαδικασιών και/ή στην πρόσθεση επιπλέον διαδικασιών για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα.

Οι υπάλληλοι μετά από χρόνια οικειότητας με τα συστήματα έχουν μια τάση να προσκολλούν στις παρούσες διαδικασίες ανεξάρτητα από το εάν συνειδητοποιούν την ανάγκη για αλλαγή ή όχι. Αν γίνεται κατανοητό από το προσωπικό στα αρχικά στάδια της βελτίωσης της διαδικασίας, τότε μπορεί να έχουμε μια ομαλότερη μετάβαση. Τα εμπειρικά επιχειρηματικά παιχνίδια και οι δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος είναι ένας υπέροχος τρόπος να συνειδητοποιήσετε ότι η αλλαγή της διαδικασίας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αποδοτικότητα.

Το ομαδικό προϊόν της Catalyst, Need 4 Speed, το οποίο απαιτεί από τις ομάδες να κατασκευάσουν αυτοκίνητα μινιατούρες από μια συλλογή εξαρτημάτων προσπαθώντας συνέχεια να βελτιώσουν το χρόνο και την ακρίβεια. Είναι μια απίστευτα διασκεδαστική και καθηλωτική άσκηση που τονίζει τα πλεονεκτήματα της βελτίωσης της διαδικασίας. Οι ομάδες ανταγωνίζονται η μία την άλλη με τα σκορ να ανακοινώνονται σε έναν πίνακα βαθμολογίας δημιουργώντας ανταγωνισμό για να αυξήσουν το ζήλο προς την ανάγκη για αλλαγή. Επιπλέον, το σκορ απόδοσης μεταξύ των ομάδων ενθαρρύνει τη συνεργασία όσο αφορά το μοίρασμα των καλύτερων πρακτικών, τη μεταφορά δεξιοτήτων και γενικά την αύξηση της αποδοτικότητας.

Έρευνες επιβεβαιώνουν την ικανότητα της παιχνιδοποίησης (gamification) μιας τέτοιας διαδικασίας στη μεταφορά των όσων έχουν μάθει πίσω στο χώρο εργασίας. Ως αποτέλεσμα δέχονται καλύτερα την αλλαγή και τη συμμετοχή στην απαιτούμενη βελτίωση της διαδικασίας.

Δείτε αυτή τη συλλογή με αντίστοιχα δημοφιλή προγράμματα.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Ψάχνετε κάτι διαφορετικό;

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Σχετικές Μελέτες Περιπτώσεων