leadership skills inspiration

Τι κάνει έναν ηγέτη να ξεχωρίζει;

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπ 2023 από Guy Baker

Ως ο CEO του μεγαλύτερου δικτύου ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος στον κόσμο, συχνά με ρωτάνε τι είναι αυτό που κάνει έναν ηγέτη να ξεχωρίζει. Υπάρχει μια τυπική λίστα που περιλαμβάνει μια δυνατή επικέντρωση στα αποτελέσματα, την ικανότητα να αναπτύσσεις αποτελεσματικές στρατηγικές και σχέδια - και να βεβαιώνεσαι ότι αυτά τα σχέδια εφαρμόζονται, αποφασιστικότητα όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, την ικανότητα να είσαι ξεκάθαρος και απόλυτος όταν μοιράζεσαι αυτές τις αποφάσεις, ανάληψη ευθυνών για την ομαδική επίδοση και την ικανότητα να διαχειρίζεσαι τις δυσκολίες με ψυχραιμία. Η λίστα συνεχίζεται.

Ωστόσο, για εμένα, το σημείο που κάνει έναν ηγέτη να ξεχωρίζει είναι η ικανότητα να εμπνέει. Όλοι μας δεν είχαμε ένα δάσκαλο στο σχολείο που ήταν παθιασμένος με το μάθημα του κι έκανε τη μάθηση διασκέδαση; Όλοι μας δεν έχουμε κάποιον να θαυμάζουμε που σχεδίασε, έφτιαξε ή έκανε ασυνήθιστα πράγματα, συχνά πέρα από τη φαντασία; Τι είναι αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα άτομα να δίνουν έμπνευση;

Έχω περάσει άφθονο χρόνο διαβάζοντας για τη ζωή μεγάλων εξερευνητών - ανθρώπων των οποίων το πάθος με έχει εμπνεύσει να κυνηγήσω τις δικές μου μοναδικές περιπέτειες στο πέρασμα των χρόνων: μερικές από τις οποίες περιλαμβάνουν αποστολές με καγιάκ, όπως η πρώτη κατάβαση του Λευκού Νείλου, καγιάκ μέσω θάλασσας στην Τασμανία από την ηπειρωτική χώρα της Αυστραλίας, προσπάθεια να ανέβω στο Άμα Νταμπλάμ. Αυτές οι εμπειρίες ήταν εγγενείς στην ανάπτυξη των ηγετικών μου ικανοτήτων.

Προφανώς, δεν είναι πάντα πρακτικό ή πιθανό για τους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια ανάβαση στο Έβερεστ ή μια αποστολή στην Ανταρκτική για να αναπτύξουν της ηγετικές τους ικανότητες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πλεονεκτήματα της εμπειριακής μάθησης πρέπει να μείνουν ανεκμετάλλευτα. Έχοντας αυτό στο μυαλό, πριν από 3 χρόνια περίπου ξεκίνησα να δημιουργώ ένα εργαλείο μάθησης που θα βοηθούσε στην ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων. Το αποτέλεσμα αυτής της εργασίας είναι το τελευταίο παιχνίδι ομαδικού πνεύματος και εκπαίδευσης της Catalyst Global, το Peak Performance - ένα διαδραστικό επιχειρηματικό παιχνίδι βασισμένο στο tablet στο οποίο οι ομάδες παίζουν το ρόλο του Ηγέτη της Αποστολής σε ένα 20ημερο ταξίδι μέχρι την κορυφή του Έβερεστ πριν την ασφαλή επιστροφή στη βάση. Το παιχνίδι επιτρέπει στους συμμετέχοντες να βιώσουν από πρώτο χέρι την έμπνευση και τη θέληση που απαιτούνται για να γίνεις ένας υπέροχος ηγέτης.

Το Πάθος Καθοδηγεί τη Θέληση για Περισσότερες Γνώσεις

Οι παθιασμένοι ηγέτες είναι ενήμεροι προσφέροντας γνώμες καλά πληροφορημένες και λύσεις όπου απαιτούνται. Η γνώση τους τους επιτρέπει να σκεφτούν όλες τις πλευρές – κάθε πιθανή εναλλακτική και την επίδραση της καθεμιάς, και να διευκολύνει την αποδοτική ανάπτυξη υπέροχων ιδεών, την έμπνευση του οράματος και μιας στρατηγικής που έχει δημιουργηθεί μετά από πολλή σκέψη. Οι μεγάλοι ηγέτες χρησιμοποιούν αυτό το όραμα και στρατηγικές για να δώσουν κίνητρο και να καθοδηγήσουν την αποδοτική δράση. Απαιτώντας από μια ομάδα να "απορροφήσει" τη γνώση και να την εφαρμόσει στην ανάπτυξη μιας ευέλικτης στρατηγικής παιχνιδιού, το Peak Performance κάνει απλά αυτό.

Ο Ενθουσιασμός Ενθαρρύνει την Επικοινωνία

Το πάθος και ο ενθουσιασμός ωθεί τους ανθρώπους να επικοινωνήσουν με αυτούς που βρίσκονται γύρω τους δίνοντας τους κίνητρο να πάρουν μέρος στη διαδικασία. Επιπλέον, το πάθος και η γνώση συμβάλλει σε μια θετική στάση και βοηθάει στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης του κάθε ατόμου – μιας αυτοπεποίθησης που δεν είναι μεταδοτική. Το Peak Performance θέτει την ευθύνη σε κάθε άτομο ξεχωριστά για να αναπτύξει τις γνώσεις σε μια συγκεκριμένη πλευρά του παιχνιδιού και να περάσει αποδοτικά αυτές τις γνώσεις στην ομάδα τους.

Αποδοτικά, Υψηλά αλλά Εφικτά Πρότυπα Ηγετών

Οι ηγέτες που εμπνέουν προκαλούν τους ανθρώπους θέτοντας υψηλά αλλά εφικτά πρότυπα για την ομάδα τους. Καθοδηγούν παρέχοντας στις ομάδες τους την εκπαίδευση και την υποστήριξη που είναι απαραίτητα για να πετύχουν προκαθορισμένους στόχους, και να εξασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι τους είναι εξοικιωμένοι με τα σχέδια και καλά εξοπλισμένοι για να τα εκτελέσουν. Με τον ίδιο τρόπο, η εμπιστοσύνη του ηγέτη και η πίστη στις ικανότητες της ομάδας του του επιτρέπει να δώσει σε αυτούς που βρίσκονται γύρω τους το περιθώριο να πετύχουν.

Το Peak Performance παρέχει γνώσεις και εμπειρία για να δημιουργήσουν ειδικούς σε διάφορους τομείς. Συνδυάζοντας όλα αυτά μαζί, οι αρχηγοί της ομάδας εξασφαλίζουν ότι όσοι βρίσκονται γύρω τους συνειδητοποιούν τις πιθανότητες τους και είναι ικανοί να ολοκληρώσουν τους στόχους τους.

Εμπνέοντας το Peak Performance ως Ηγέτες του Δικού μας Κλάδου

Όταν επενδύουμε και αξιοποιούμε τις συγκεκριμένες περιοχές του πάθους μας, των ενδιαφερόντων και της εξειδίκευσης μας επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε ηγέτες στο δικό μας κλάδο. Η ελπίδα μου είναι ότι το Peak Performance θα αφήσει τους ανθρώπους με μια βελτιωμένη συνειδητοποίηση του ρόλου που έχουν να παίξουν και, επιπλέον, την έμπνευση και το πάθος να εφαρμόσουν τις μοναδικές τους ικανότητες και ταλέντα στην ομάδα τους.

Guy Baker

Ιδρυτικός Διευθυντής της Catalyst Global

Ο Guy οραματίστηκε τη δημιουργία & ανάπτυξη ιδεών ομαδικότητας και μετά προσπάθησε να πείσει τον κόσμο για τα πλεονεκτήματά τους.

Όλα τα Άρθρα

Προτεινόμενα Κείμενα