Ηγετικές Ικανότητες

Βασικά στοιχεία εξαίρετων ηγετών και πώς να τα αποκτήσετε

Η ηγεσία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πειστικού οράματος, τη μεταφορά αυτού του οράματος στους άλλους και το να βοηθήσετε τους υπόλοιπους ανθρώπους να καταλάβουν αυτό το όραμα και να το υλοποιήσουν. Οι ηγέτες εμπνέουν τον εαυτό τους και τους άλλους με στόχο την επιτυχία. Για να το κάνει αυτό ένας ηγέτης πρέπει να πιστεύει απόλυτα στην αποστολή του και να ξέρει τι πρέπει να κάνει για να πετύχει. Πρέπει να στοχεύει στο μέλλον και να έχει στόχους. Οι ηγέτες δείχνουν πειθαρχία. Κάνουν ότι λένε. Οι καλοί ηγέτες θεωρούνται ότι είναι στα καλύτερα τους τον περισσότερο καιρό. Οι ηγέτες αναπτύσσουν δυνατές σχέσεις με τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα τους. Κατανοούν τους ανθρώπους μέσα στην ομάδα τους και είναι ικανοί να ζητήσουν πράγματα από τους κατάλληλους ανθρώπους εμπνέοντας τους να στοχεύσουν και να πετύχουν πολλά περισσότερα. Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται στους ηγέτες που πιστεύουν, σε αυτούς που δεσμεύονται και ξεκαθαρίζουν τι αναμένεται από αυτούς.

Οι ηγετικές ικανότητες δεν είναι έμφυτες, μαθαίνονται. Επομένως, η ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων είναι άκρως σημαντική στον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης. Μεγάλες εταιρείες αναγνωρίζουν αυτή την ανάγκη επιτρέποντας σε πολλούς ανθρώπους να ηγούνται ως μέρος των καθημερινών τους ρόλων και ευθυνών. Αυτό είναι ένα βήμα στην επιβεβαίωση ότι πολλοί άνθρωποι μέσα σε μια επιχείρηση έχουν διαρκή, πρακτική ηγετική εμπειρία. Η ομαδικότητα και η εμπειρική μάθηση παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε ένα ολοκληρωμένο συνεχόμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης ηγετών.

Η ποικιλία μας σε εμπειρικά προγράμματα μάθησης τονίζει τις βασικές ηγετικές ικανότητες με χαλαρό και ανεπίσημο τρόπο. Οι ηγέτες από όλα τα επίπεδα, από τα πρώτα τμήματα μέχρι και τα διοικητικά στελέχη, αναπτύσσουν και βελτιώνουν τις δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν σε καθημερινές καταστάσεις για να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό της ομάδας τους. Τα προγράμματα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος μπορούν επίσης να παίξουν ακόμη έναν σημαντικό ρόλο για τους ηγέτες. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να θέσουν χαλαρή κοινωνική δυναμική, να την αναμείξουν μέσα στην ομάδα, να συμμετάσχουν, να μοιραστούν το πάθος τους και κυρίως να τους δουν ως ανθρώπους – ως κάποιον που είναι ικανός να διατηρήσεις μια σχέση μαζί του.

Δείτε αυτή τη συλλογή με αντίστοιχα δημοφιλή προγράμματα.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Ψάχνετε κάτι διαφορετικό;

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Σχετικές Μελέτες Περιπτώσεων