Διαχείριση Ομάδων

Εφαρμόζοντας το όραμα αποδοτικά και με επιτυχία.

managing teams

Οι διευθυντές είναι υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουν ότι το όραμα εφαρμόζεται αποδοτικά και με επιτυχία. Η διοίκηση δουλεύει παράλληλα με τους διευθυντές, ο ρόλος των οποίων είναι να εμπνεύσουν τους ανθρώπους προς το όραμα αυτό. Οι καλοί διευθυντές δείχνουν ηγετική ικανότητα και εξουσία ενώ διαχειρίζονται τον σεβασμό από την ομάδα τους μέσω επαγγελματικής συμπεριφοράς και αφοσίωσης στη δουλειά τους.

Η δημιουργία μιας υπέροχης ομάδας οδηγεί και στην ομαδική επιτυχία. Είναι σημαντικό να έχετε ένα ξεκάθαρο όραμα των ρόλων και των ευθυνών που απαιτούνται για να κάνουν τη λειτουργία της ομάδας αποδοτική και να αναγνωρίσετε τα είδη των προσωπικοτήτων που ταιριάζουν σε αυτούς τους ρόλους. Έρευνες δείχνουν ότι το να έχεις ένα τουλάχιστο αναλυτικό, επικεντρωμένο στη διαδικασία άτομο μέσα στην ομάδα είναι απαραίτητο για την επιτυχία της ομάδας. Οι καλοί διευθυντές ξέρουν τα άτομα της ομάδας τους και κατανοούν πώς μπορούν να δώσουν κίνητρο σε κάθε άτομο ώστε να δουλεύουν όλοι μαζί αποδοτικά δημιουργώντας έτσι θετικές εργασιακές σχέσεις.

Οι αποτελεσματικοί διευθυντές διατηρούν την καλή επικοινωνία με την ομάδα τους θέτοντας στόχους και προθεσμίες με σαφήνεια. Δίνουν χώρο για δημιουργικότητα και αντισυμβατικό τρόπο σκέψης συνδυασμένο με ενθαρρυντική ανατροφοδότηση. Ακούνε και κάνουν ερωτήσεις. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν διαχειρίζονται απομονωμένες ομάδες. Οι καλοί ηγέτες γνωρίζουν τους τομείς όπου δουλεύουν προσωπικά προς τη βελτίωση και επομένως αναπτύσσουν ένα περιβάλλον καινοτομίας και τελειότητας μέσα στην ομάδα.

Τα αποτελεσματικά προγράμματα ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος είναι ένα κομμάτι διαχείρισης μιας ομάδας. Οι διευθυντές πρέπει να δημιουργούν ευκαιρίες για την ομάδα τους να γελάνε, να παίζουν και να μαθαίνουν όλοι μαζί. Οι προσεκτικά επιλεγμένες δραστηριότητες ανάπτυξης ομαδικού πνεύματος μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας να αισθανθούν ότι τους εκτιμούν και αναπτύσσουν θετικές σχέσεις μέσα σε μια ομάδα.

Δείτε αυτή τη συλλογή με αντίστοιχα δημοφιλή προγράμματα.
Δεν μπορείτε να αποφασίσετε; Ψάχνετε κάτι διαφορετικό;

Επικοινωνήστε Μαζί μας

Σχετικές Μελέτες Περιπτώσεων